Με τη βελγο-γαλλική ταινία “Ανάμεσά μας” και με νέα ώρα έναρξης, επανεκκινούν από τη Δευτέρα 22 έως το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 21:30, οι προβολές στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά.

Ένα από τα πιο ριψοκίνδυνα θέματα των ημερών μας γίνεται κάτω από το ακέραιο βλέμμα των αδελφών Νταρντέν μια ακόμη πανανθρώπινη ιστορία ενηλικίωσης.

O13χρονος Αχμέντ ξαφνικά δε μοιάζει να συμπεριφέρεται σαν τα άλλα παιδιά της ηλικίας του στη μικρή βέλγικη πόλη όπου ζει.

Η απότομη στροφή του προς τη θρησκεία και τη φανατισμένη ιδεολογία του ιμάμη του, τον απομακρύνει από την οικογένειά του, τους φίλους του, ολόκληρο τον κοινωνικό του κύκλο: δεν εγκρίνει το γεγονός ότι η μητέρα του πίνει κρασί, απορρίπτει τα ρούχα που φοράει η αδελφή του, αρνείται να σφίξει το χέρι της μαθηματικού του, Ινές, μιας και εκείνη δεν είναι «αγνή».

Με την ιστορία του νεαρού Αχμέντ, οι Νταρντέν ρίχνουν φως σε μια ηθική και πολιτική σύγκρουση που μαίνεται αμείωτη στις δυτικές, και όχι μόνο, χώρες και επιχειρούν να φανταστούν έναν κόσμο όπου η γενναιοδωρία ψυχής, η αξιοπρέπεια και η κατανόηση είναι τελικά πιο ισχυρά από οποιουδήποτε είδους φανατισμό.

Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών 2019.

Δραματική Βέλγιο – Γαλλία 2019/ Έγχρ./Διάρκεια:83 λεπτά

Σκηνοθεσία: Λικ Νταρντέν, Ζαν-Πιερ Νταρντέν με τους: Ιντίρ Μπεν Αντί, Ολιβιέ Μπονόντ, Μιριέμ Ακχεντιού

Γενική είσοδος 4 ευρώ