Η ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς είναι πλέον γεγονός και οι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ήδη παραλάβει τις βαθμολογίες και τα ενδεικτικά τους.

Με αφορμή της λήξης του σχολικού έτους η παιδαγωγός διαπολιτισμικής εκπαίδευσης του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων Τσιάμπα Μαρία μίλησε με τα παιδιά Ρομά που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου για τους βαθμούς, τη φετινή σχολική πορεία τους, τα αγαπημένα τους μαθήματα και τις μαθησιακές τους αδυναμίες.

Αρκετοί μαθητές/μαθήτριες Ρομά που φοιτούν στο Γυμνάσιο ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις προαγωγικές εξετάσεις προχωρώντας στην επόμενη τάξη. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Παραρτήματος Ρομά είναι η πολύπλευρη στήριξη των παιδιών αυτών με σκοπό την πλήρη ένταξη τους στο σχολείο και την κοινωνία.

Η Πράξη «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων (Συνεχιζόμενη Δομή) με Κωδικό ΟΠΣ 6003312, υλοποιείται από το Δήμο Φαρσάλων, αφορά στη λειτουργία Κέντρου Κοινότητας (ΚΚ) με Παράρτημα Ρομά, εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021- 2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ 40300, Φάρσαλα

Τηλ 2491350167-168,e-mail.:k.koinotitas@dimosfarsalon.gr 

-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών

Τηλ.2491025805, 2491305022 e-mail: kkoinothtas_roma@dimosfarsalon.gr