Με πορεία που κατέληξε στην 1η Στρατιά ολοκληρώθηκε το απεργιακό συλλαλητήριο που πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με βασικά αιτήματα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το κόστος ζωής, τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά και τη συμμετοχή της χώρας μας σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας η πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού ν. Λάρισας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου κ. Αθ. Αγγελάκη, επεσήμανε ότι “η σημερινή κινητοποίηση βροντοφωνάζει για ακόμα μία φορά ότι η ζωή μας δεν είναι κόστος, αφού το σύνθημα που ακούστηκε δυνατά στη Λάρισα και σε ολόκληρη την χώρα, «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», παραμένει επίκαιρο και αυτό το μαρτυρούν οι 178 δολοφονημένοι συνάδελφοι μας στους χώρους δουλειάς το 2023. Με πρώτο εργατικό ατύχημα της χρονιάς στη Λάρισα, συνάδελφο μας διανομέα. Τραγικό ρεκόρ, κάθε 2 ημέρες ένας εργαζόμενος να αφήνει την τελευταία του πνοή στους χώρους δουλειάς γιατί τα μέτρα ασφάλειας κοστίζουν”.

Δυστυχώς πρόσθεσε η κ. Αγγελάκη “οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν ξανά και ξανά το ίδιο ζήτημα. Πως τελικά τα «Τέμπη» είναι πολλά για να τα ξεχάσει ή να προσπεράσει κανείς. Τα αναπαράγει διαρκώς αυτή η πολιτική που θυσιάζει την ασφάλεια στη ζωή μας για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών, των μεγαλοβιομηχάνων, των τραπεζιτών.

Για αυτό τον λόγο τον Σεπτέμβρη πνίγηκε και βούλιαξε ολόκληρη η Θεσσαλία και η περιοχή της Λάρισας, μιας και οτιδήποτε έχει να κάνει με την προστασία της ζωής μας και των οικογενειών μας δεν αποτελεί προτεραιότητα για όλα τα κόμματα που υπηρετούν διαχρονικά την ίδια πολιτική, αφού δεν αποφέρει κέρδος σε αυτούς που υπηρετούν, δηλαδή στα μονοπώλια, στους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες.

Κι ενώ έχουν περάσει 7μιση μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των Δήμων είναι σχεδόν ανύπαρκτα σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα”. Η κ. Αγγελάκη κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση εν όψει και του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στην απεργιακή συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας κ. Ρ. Μαρούδας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κ. Π. Σκάμπουρας, ο εκπρόσωπος των πλημμυροπαθών από τη συνοικία της Νέας Σμύρνης Α. Τρυγάζης, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Εκπαιδευτικών κ. Χρ. Μπίκας, καθώς και εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας.

ertnews.gr