Η ΣΤ΄ τάξη 5ουΔημοτικού Σχολείου Λάρισας επισκέφτηκε το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας στο πλαίσιο της συνεργασίας Διευθυντών και εκπαιδευτικών Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίου για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από τη μια βαθμίδα στην άλλη.
Η Διευθύντρια και οι Υποδιευθύντριες του Γυμνασίου ξενάγησαν τους μαθητές στα γραφεία τους, που είναι πάντα ανοικτά για τα παιδιά και τους γονείς τους, τη βιβλιοθήκη του σχολείου, που λειτουργεί ως δανειστική και ως χώρος ομαδικής εργασίας στο πλαίσιο μαθημάτων και των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων και διαθέτει μεγάλο αριθμό βιβλίων. Ειδικά μάλιστα τη φετινή σχολική χρονιά σημειώνει ιδιαίτερη δραστηριότητα, καθώς έχει ενταχθεί σε σχέδιο δράσης στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και έχει δραστηριοποιήσει μεγάλο αριθμό μαθητών.

 

 
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν επίσης στα εργαστήρια Πληροφορικής και επισκέφθηκαν τον χώρο του εργαστηρίου Φυσικής – Χημείας, όπου ενημερώθηκαν από τον καθηγητή κ. Νατσιούλα Κωνσταντίνο ΠΕ04, ο οποίος μάλιστα χρησιμοποιώντας όργανα του εργαστηρίου έκανε μάθημα φυσικής στα παιδιά, ώστε να πάρουν μια πρώτη γεύση από τα μαθήματα φυσικών επιστημών στο Γυμνάσιο.
Τέλος οι μελλοντικοί μαθητές μας έκαναν ερωτήσεις για θέματα που τους απασχολούσαν και στο εξέφρασαν τα συναισθήματα που τους γεννήθηκαν από αυτή την επίσκεψη. Έφυγαν χαρούμενα ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβρη.