Ένα ακόμη έργο συντήρησης και αποκατάστασης κοινόχρηστων χώρων σε χωριά της επαρχίας, πραγματοποιεί ο Δήμος Φαρσάλων με δαπάνη ύψους 45.967,74 ευρώ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης φυσικών φθορών στην Κοινότητα Κατωχωρίου και Αχωχωρίου, καθώς και στο Κοινοτικό κατάστημα Κατωχωρίου και στο ιατρείο Ανωχωρίου.

Τη σχετική σύμβαση του έργου υπέγραψε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τονίζοντας πως «συνεχίζουμε απρόσκοπτα τις παρεμβάσεις μας σε όλα τα χωριά, όπου υπάρχει ανάγκη, με πρόγραμμα. Είναι σημαντικό για εμάς να δίνουμε ισόρροπα έμφαση σε όλες τις περιοχές της επαρχίας μας και να αφουγκραζόμαστε τις τοπικές κοινωνίες».

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ

Αναλυτικότερα, το έργο προβλέπει εργασίες στους πλακόστρωτους πεζοδρόμους μεταξύ Πλατείας- Κοινοτικού καταστήματος- Σχολείου- Εκκλησίας του Κατωχωρίου.

Θα κατασκευαστεί ράμπα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ για ανάβαση από τον πεζόδρομο (μεταξύ Πλατείας- Σχολείου) στην Πλατεία. Θα διαμορφωθούν κατάλληλα τα πεζοδρόμια (υποβιβασμός) περιμετρικά της Πλατείας- Κοινοτικού καταστήματος- Σχολείου- Εκκλησίας, ώστε στην κάθε πλευρά να δημιουργηθεί από ένα σημείο ανάβασης με κλίση από τον δρόμο στον πεζοδρόμιο.

Ένα μπροστά στο κοινοτικό κατάστημα και από ένα μπροστά από τους πεζοδρόμους μεταξύ κοινοτικού καταστήματος - εκκλησίας, εκκλησίας - σχολείου και σχολείου- Πλατείας.

Επίσης, παρεμβάσεις θα γίνουν στην είσοδο του προαυλίου χώρου του κοινοτικού καταστήματος Κατωχωρίου καθώς και εξωτερική και εσωτερική συντήρηση του κτηρίου.

Στον χώρο του Σχολείου θα κατεδαφιστεί το κτίριο που χρησίμευε ως οικία των εκπαιδευτικών, θα γίνει απομάκρυνση των μπαζών και αποκατάσταση του εδάφους.

Στο κτίριο του Σχολείου θα αντικατασταθούν τα σπασμένα τζάμια στα παράθυρα και στις πόρτες με νέα. Θα βαφτεί εσωτερικά και εξωτερικά το κτίριο, καθώς θα γίνει και αποκατάσταση από φθορές και βάψιμο των εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων.

Στο κοινοτικό ιατρείο του Ανωχωρίου θα γίνει αντικατάσταση του παλαιού ξύλινου στεγάστρου από νέο μεταλλικό με επικάλυψη από πάνελ. Θα γίνει αποκατάσταση της ράμπας και θα τοποθετηθούν κάγκελα αριστερά - δεξιά σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Μπροστά στο κοινοτικό ιατρείο θα διαμορφωθεί κατάλληλα το πεζοδρόμιο, ώστε να δημιουργηθεί σημείο ανάβασης με κλίση από τον δρόμο στο πεζοδρόμιο. Θα αντικατασταθούν τα κράσπεδα του πεζοδρομίου έμπροσθεν του ιατρείου με νέα.

Θα γίνει εκρίζωση του δέντρου που βρίσκεται ανατολικά της ράμπας και αποκατάσταση του υπεδάφους με τσιμέντο, ώστε να τοποθετηθούν οι νέες πλάκες πεζοδρομίου.

Τέλος θα βαφτεί το κτίριο εσωτερικά και εξωτερικά αν απαιτηθεί, θα ελεγχθούν ύδρευση- αποχέτευση στο WC, θα γίνει αποκατάσταση τυχών βλαβών και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.