Τραγική κατάληξη είχε για έναν νεφροπαθή από τα Φάρσαλα η ανάγκη για άμεση βοήθεια προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία στην φίστουλα. Ο άνθρωπος πέθανε και όλα δείχνουν ότι ο θάνατός του σχετίζεται με την ένδεια σε πληρώματα ασθενοφόρων, στην προκειμένη περίπτωση στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, όπου σήμερα θα γίνει στις 12.30 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υγειονομικούς, ο ασθενής τηλεφώνησε στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων ζητώντας βοήθεια καθώς η φίστουλα έσπασε και έχανε αίμα. Στο Κέντρο Υγεία υπήρχε το ασθενοφόρο με μόνο ένα οδηγό, δίχως δηλαδή το απαιτούμενο πλήρωμα με πιστοποιημένους διασώστες. Όπως έγινε γνωστό, η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων έδωσε εντολή σε μια νοσηλεύτρια να στελεχώσει το ασθενοφόρο. Ωστόσο, αν και έφτασαν έγκαιρα στο σπίτι του ασθενούς, ο οδηγός και η νοσηλεύτρια δεν ήταν σε θέση να κατεβάσουν τον ασθενή και ζήτησαν την βοήθεια της Πυροσβεστικής, η οποία και τελικά μετέφερε τον ασθενή στο ασθενοφόρο.

Ο ασθενής είχε χάσει πολύ αίμα, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων σε νοσοκομείο της Λάρισας, αλλά δυστυχώς κατά την διακομιδή του πέθανε!

Και αυτό το τραγικό γεγονός δείχνει πως συνεχίζεται η επικίνδυνη κατάσταση με τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και στα ασθενοφόρα που η κυβέρνηση αντί να τα στελεχώσει με μόνιμα πληρώματα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας είχε ψηφίσει τον Ιούλιο του 2023 διάταξη για μεικτά πληρώματα ασθενοφόρων με πυροσβέστες, στρατιωτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους!

902.gr