Στο Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση αφιερωμένη στους κομήτες το βράδυ της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου.

Παρά την έντονη συννεφιά, που εμπόδισε την άμεση παρατήρηση του κομήτη C/2023 A3 μετηλεσκόπιο, η αστροβραδιά προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τους κομήτες, το ηλιακό σύστημα και τα αστέρια.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι παρέλαβαν αστρικούς χάρτες, ώστε να εντοπίσουν τον κομήτη τις επόμενες ημέρες, όταν ο ουρανός θα είναι καθαρός και χωρίς σύννεφα, χρησιμοποιώντας ένα απλό ζευγάρι κιάλια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης κ. Γερογιώκας Ηρακλής, οποίος εξήρε τη σημασία της εκπαίδευσης και την καλλιέργεια του ενδιαφέροντος για την αστρονομία.

Η αστροβραδιά αποτέλεσε μέρος των δράσεων του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας, που στοχεύουν στη διάδοση της γνώσης της αστρονομίας στο ευρύ κοινό, και προσφέρουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν τη μαγεία του έναστρου ουρανού.

Το Δημοτικό Αστεροσκοπείο είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Πέμπτη βράδυ και ώρα 20:00. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν με το τηλεσκόπιο τη Σελήνη, πλανήτες ή χαρακτηριστικά άστρα, εφόσον ο ουρανός είναι καθαρός και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.