Να βρεθεί άμεσα λύση για τη διαχείριση του φράγματος της Γυρτώνης και τη φύλαξή του, ζητούν με επιστολή τους αγρότες της Φαλάνης και της Γυρτώνης. 

Στη διαμαρτυρία τους αναφέρουν τα εξής: 

"Για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια βρίσκεται αφύλακτο το Θυρόφραγμα Γυρτώνης μετά από την παράδοση του ΤΟΕΒ Πηνειού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από αγρότες της Φαλάνης και της Γυρτώνης, προβληματισμό έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή τους η διαχείριση που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς στο φράγμα της Γυρτώνης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και μάλιστα μετά από την πλημμύρα Daniel.

Αγρότες αναφέρουν, από τα χωριά της Φαλάνης, Γυρτώνης, Δασοχωρίου και Κουλούρι ότι σε δηλώσεις των υπευθύνων του ΤΟΕΒ Πηνειού ότι είναι απαγορευτική η μόνιμη παραλαβή του εν λόγω φράγματος από την υπηρεσία τους, καθώς η φύλαξη, η λειτουργία και η συντήρησή του θα έθετε σε οικονομική δυσκολία την ομαλή λειτουργία του ΤΟΕΒ Πηνειού, παρά τα αδιαμφισβήτητα οφέλη του φράγματος στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, το συγκεκριμένο φράγμα κόστισε για την κατασκευή του σχεδόν 38 εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες φορολογουμένους, ενώ το κόστος για την ομαλή λειτουργία του ανέρχεται περίπου σε 250.000 ευρώ ανά έτος.

Έπρεπε μάλιστα ο Περιφερειάρχης κ Κώστας Αγοραστός εδώ και δυο χρόνια μαζί με τον αρμόδιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ Κώστα Τζανακούλη να είχαν βρει κάποια λύση και όχι να μένουν μόνο στα λόγια.

Εμείς οι αγρότες ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς:

να βρεθεί άμεσα λύση για τη διαχείριση του φράγματος της Γυρτώνης,

να υπάρχει μόνιμη φύλαξη του φράγματος,

να κλείσουν οι πόρτες του φράγματος τον Μάρτιο, όπως γινόταν παλιά, και όχι τον Ιούνιο, όπως έγινε πέρυσι τελευταία στιγμή,

να έρθει το νερό του Αχελώου στη θεσσαλική πεδιάδα προς όφελος της τοπικής αγροτικής κοινωνίας.

να γινουν άμεσα έργα πέριξ του φράγματος για να μην σπάσουν πάλι τα αναχώματα.

να καθαριστούν άμεσα τα μεγάλα κανάλια που είναι βουλωμένα

να ξεκινήσουν τα έργα για την ολοκλήρωση του φράγματος".