Στις πρώτες θέσεις της διεθνούς αξιολόγησης κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ την 6η θέση στην Ευρώπη καταλαμβάνει ο Κώστας Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας.
Ανακοινώθηκαν από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης οι καλύτεροι εν Ελλάδι. Επίσης, στις λίστες με τους 100 πρώτους σε κάθε επιστημονικό κλάδο βασισμένες στην αναγνωρισιμότητα του επιστημονικού τους έργου, ο κ. Γουργουλιάνης, βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων, ενώ ο Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών- Τοξικολογίας, καταλαμβάνει την 9η θέση στην Ευρώπη στον τομέα της τοξικολογίας.
Συνάδελφοι με λιγότερα μέσα καταφέρνουν θαύματα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, απαντά ο κ. Γουργουλιάνης, σε εκείνους που του πλέκουν το εγκώμιο. Ωστόσο, το έργο του φαίνεται από τις δεκάδες δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, όπου η παρουσίαση είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο επίτευγμα.
Η απήχηση έχει σχέση και με το αντικείμενο, σημειώνει ο κ. Γουργουλιάνης, ο οποίος ασχολήθηκε με την Φυσιολογία του Αναπνευστικού Συστήματος.
«Ευνόησε η περίοδος της πανδημίας, καθώς είναι το πεδίο της δικής μας έρευνας και υπήρξαν 75 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, που μας κατέστησε γνωστούς», αναφέρει με μετριοφροσύνη.
Το συμπέρασμα είναι πως τα ελληνικά πανεπιστήμια παράγουν εξαιρετική δουλειά, στον τομέα της έρευνας, ενώ οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές έχουν υψηλότατο επίπεδο.