Η διαχείριση των ατόμων με διαταραχή αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ) στις κλινικές του Γ.Ν. Λάρισας και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ήταν το θέμα παρουσίασης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συλλόγου γονέων κηδεμόνων & φίλων ατόμων με αυτισμό του Νομού Λάρισας.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από επαγγελματίες υγείας του συλλόγου στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού.

Ο Διοικητής Γρηγόρης Βλαχάκης ευχαρίστησε την πρόεδρο και τα στελέχη του Συλλόγου για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα του νοσοκομείου και δήλωσε: «Ο στόχος είναι να βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τα άτομα με αναπηρία.

Μέσα από την συνεχή εκπαίδευση και συνεργασία να διαμορφώσουμε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας και να ενισχύσουμε την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε ως επαγγελματίες Υγείας πως νοιώθουν οι ασθενείς με ΔΑΦ και οι συνοδοί τους».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και διανεμήθηκε το Εγχειρίδιο Επαγγελματιών υγείας για τον αυτισμό, "πες τη λέξη: Αυτισμός", το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας με σκοπό την βελτίωση της συνεργασίας των ατόμων με διαταραχή αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ) κατά την διάρκεια μιας ιατρικής πράξης ή εξέτασης.

Αναφέρθηκαν τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτισμού και αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις προκειμένου μια εξέταση να έχει θετική έκβαση σε μια επίσκεψη προγραμματισμένη ή έκτακτη στο νοσοκομείο.

Την παρουσίαση και επιμέλεια σύνταξης είχαν οι εκπαιδευτές του Οικοτροφείου «Ελευθερία», ο κ. Γ. Σακελλαρίου, ο κ. Σ. Κορδάμπαλος, η κα Φ. Παπαδημητρίου, ο κ. Γ. Χύτας , ο κ. Χ. Παρασκάκης και η κα Θ. Σούλτη.

Παρευρέθηκε επιπλέον η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Λάρισας η κα Καλογεροπούλου Έρη.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ευχαριστεί τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Λάρισας και ευελπιστεί στην συνέχιση και ενδυνάμωση της συνεργασίας.