Εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών ολοκλήρωσαν σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ τις εξετάσεις τους στα μαθήματα Προσανατολισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Με ιδιαιτερότητες τα θέματα στην Ιστορία

Απαιτητικά ήταν τα σημερινά θέματα της Ιστορίας, καθώς απαιτούσαν καλή επαφή με την ύλη. «Ήταν ιδιαίτερα θέματα γενικά, αν και ειδικά στο κομμάτι των πηγών οι μαθητές μπορούσαν να προσανατολιστούν προς τα πού να κινηθούν, βάσει των κειμένων», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πέτρος Τασσόπουλος, φιλόλογος, καθηγητής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Όπως τόνισε, «οι μαθητές θα έπρεπε να είχαν καλή επαφή με την ύλη και γνώση της Ιστορίας για να ανταποκριθούν».

Η διαχείριση του χρόνου, το «κλειδί» για τη Φυσική

«Αναμενόμενα, αλλά χρονοβόρα» χαρακτήρισε τα σημερινά θέματα της Φυσικής, η 'Αννα-Αριστέα Σφακιανάκη, καθηγήτρια στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ειδικά τα θέματα Β ήταν μακροσκελή και δύσκολα στη διαχείριση του χρόνου». «Υπάρχει περίπτωση κάποιος να εγκλωβιστεί εκεί, χωρίς να προχωρήσει στα θέματα Γ και Δ και αυτό θα κοστίσει και σε χρόνο και σε μονάδες», τόνισε.

Για καλά προετοιμασμένους τα θέματα της Οικονομίας

Απαιτητικά ήταν τα σημερινά θέματα του μαθήματος της Οικονομίας. «Τα τρία πρώτα θέματα ήταν παρόμοια με εκείνα που έχουμε δει τις προηγούμενες χρονιές», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ευρυδίκη Τζιμοπούλου, καθηγήτρια στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίου Δημητρίου και πρόσθεσε ότι «το Δ θέμα ήταν εκείνο που έκανε τη διαφορά».

«Ήταν συνδυαστικό θέμα, με θεωρία και αφορούσε σε τρία κεφάλαια της ύλης. Δεν ήταν πολύ δύσκολο, ωστόσο ήθελε πολλή προσοχή από τους υποψηφίους, καθώς θα μπορούσαν εύκολα να μπερδευτούν και να κάνουν λάθη», υπογράμμισε.

Συνέχεια αύριο για τα ΕΠΑΛ

Αύριο, Πέμπτη, θα συνεχίσουν τις εξετάσεις τους σε μαθήματα ειδικότητας οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα εξής μαθήματα: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ