Του Γιώργου Λαμπρούλη (βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής)

Λίγες ημέρες πριν την κάλπη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να επιδίδονται σε μια εντελώς αποκρουστική αντιπαράθεση στοχεύοντας στον αποπροσανατολισμό της πλειοψηφίας των εργαζομένων που υποφέρουν.

Προσπαθούν πάση θυσία να διαγράψουν από τα κριτήρια ψήφου τα τεράστια προβλήματα που φορτώνουν στο λαό μας αλλά και τις τεράστιες ευθύνες τους με την πολιτική που ασκούν.

Όμως η κοκορομαχία τους για τα "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" τις καταθέσεις και τα εκατομμύρια που γυροφέρνουν στο δημόσιο διάλογο, αποκαλύπτουν αυτό ακριβώς που με την πολιτική τους , υπηρετούν: τους δεσμούς τους με την τάξη που υπηρετούν δηλαδή το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, που είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι του λαού μας, των λαών της Ευρώπης.

Και ακριβώς αυτό είναι και το πραγματικό πρόβλημα με το οποίο έχουν να αναμετρηθούν οι εργαζόμενοι. Την πολιτική που αντιμετωπίζει τις ανάγκες τους ως κόστος κομμένη και ραμμένη στα μετρά της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των ομίλων.

Μια πολιτική που μετατρέπει σε "κανονικότητα" τη φτώχια, τις υποδομές-ρημαδιό, την υγεία και παιδεία εμπόρευμα, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει τους επόμενους κόφτες στη ζωή των εργαζομένων, φορτώνοντάς τους ξανά, τα ματωμένα πλεονάσματα, τους πολεμικούς προϋπολογισμούς, τη μεγαλύτερη φοροληστεία.

Την ίδια ώρα ο λαός μας βιώνει τις δραματικές επιπτώσεις από την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, με την Ελλάδα να γίνεται στόχος αντιποίνων. Και ακριβώς όσο ξεδιπλώνεται αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και τα εγκλήματα όπως αυτό στη Γάζα από το κράτος "τρομοκράτη" Ισραήλ, με πρωταγωνιστές την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και όλα τα κόμματά τους, τόσο η ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγουν στα "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" της κοροϊδίας, προσπαθώντας να οδηγήσουν την προεκλογική αντιπαράθεση, από το life-style στη ΄΄φέτα΄΄ και την προσωπική περιουσία των πολιτικών αρχηγών.

Να γιατί, πραγματικό πλήγμα σε αυτή τη βαρβαρότητα είναι η αγωνιστική ανάταση, η ενίσχυση του ρεύματος της αμφισβήτησης, το δυνάμωμα της εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης. Όλα όσα δηλαδή εκφράζει στην πράξη η ψήφος στο ΚΚΕ, στον αντίποδα των άλλων κομμάτων που θέλουν τους εργαζόμενους "θεατές".

Συνεπώς, τις λίγες ώρες που απομένουν ως την Κυριακή των εκλογών, όλοι όσοι ‘’ζυγίζουν’’ τις επιλογές τους, όσοι είναι απογοητευμένοι από την ΕΕ και τα κόμματα της, όλοι όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ, έχουν ακόμη περισσότερους λόγους για να κάνουν αυτό ακριβώς που σκέφτονται.

Γιατί η δική σας στάση και ψήφος μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά. Να σπρώξει ακόμη πιο ψηλά το ΚΚΕ, ώστε την Κυριακή το βράδυ να "πάρουν μπόι" ο λαός και οι αγώνες του.

Όσοι θέλετε να δείτε αποδυναμωμένη τη ΝΔ την Κυριακή, όσοι εκτιμάτε το ΚΚΕ για τη δράση και τις θέσεις του, έχετε μια μεγάλη ευκαιρία. Με ψήφο στο ΚΚΕ δίνετε δύναμη στη δική σας δύναμη!

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που στα σίγουρα, θα τη βρει κανείς εκεί που την έριξε.

Αντίθετα, ψήφος σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και άλλα κόμματα, σημαίνει στήριξη σε συνοδοιπόρους της κυβέρνησης της ΝΔ στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Εξάλλου ο απολογισμός και στο Ευρωκοινοβούλιο είναι αμείλικτος, αφού την προηγούμενη πενταετία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ψήφιζαν το ίδιο με τη ΝΔ σε ποσοστό από 75-93% .

Ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος καθημερινής διεκδίκησης για το εισόδημα, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για δωρεάν υγεία παιδεία, υποδομές, ενάντια στη φοροληστεία, στα ωράρια-λάστιχο, ενάντια στις πολιτικές τους και στην ΕΕ.

Την Κυριακή μπορεί να ακουστεί μαζικά και στην κάλπη το "ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ". Μπορεί να εκφραστεί με κατηγορηματικό τρόπο η αποδοκιμασία στην ΕΕ την κυβέρνηση της ΝΔ και στα άλλα κόμματα.

Γι αυτό ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ.

Για να κερδίσει έδαφος ο αγώνας αποδέσμευσης από τη ‘"λυκοσυμμαχία" της φτώχιας , των μονοπωλίων, των πολέμων.

Για την προοπτική της αντεπίθεσης και της ανατροπής.