Σε ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένο Κιλελέρ», Γιάννη Ζαχαριά επισημαίνονται τα εξής:

“Δε μας προξένησε καμία εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο απάντησε ο δήμαρχος Κιλελέρ στις καταγγελίες μας για τα όσα θλιβερά έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Ιανουαρίου, με θέμα τη γνωμοδότηση του οργάνου προς το ΥΠΟΙΚ για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων του Δήμου.

Μας έχει συνηθίσει ο κ. Νασιακόπουλος να προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο, αφού έχει προηγηθεί η απώλεια της ψυχραιμίας του στο Δ.Σ. και η αντιμετώπιση της έννοιας της συναίνεσης και συνεργασίας σε εντελώς προσχηματική βάση. Θέλω να ενημερώσω τους δημότες μας για το τί θα κάναμε ως δημοτική αρχή και δεν έκανε ο κ. Νασιακόπουλος για το θέμα των αντικειμενικών αξιών.

-Άμεση σύγκληση του Δ.Σ., ήδη από τον Δεκέμβριο, και όχι μία ημέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία που είχε θέσει το ΥΠΟΙΚ, όπως έκανε ο κ. Νασιακόπουλος.

-Επιλογή εξωτερικών συνεργατών – ειδικών επιστημόνων, που με τρόπο εμπεριστατωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο θα ενημέρωναν τους δημοτικούς συμβούλους για τις αντικειμενικές αξίες και θα ενίσχυαν, με σοβαρά επιχειρήματα, τη θέση μας για τη μείωση των τιμών ζώνης σε όλα τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ.

-Θέλω να τονίσω ότι η παράταξή μας έχει ξεκάθαρη άποψη υπέρ της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και της ουσιαστικής μείωσης των αντικειμενικών αξιών, οι οποίες δεν συνάδουν, στις περισσότερες των περιπτώσεων, με την πραγματική επικρατούσα κατάσταση. Η μείωση κρίνεται επιβεβλημένη και ως αντιστάθμισμα στις δραματικές επιπτώσεις που βιώνουν οι συμπολίτες μας, λόγω της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης. Συνάμα, μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο ώστε ιδίως οι νέοι άνθρωποι να παραμείνουν στα χωριά μας.

Ως εκ τούτων και μετά την εξέλιξη που είχε η συζήτηση στο Δ.Σ., δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να μετάσχουμε σε καμία επιτροπή προσχηματικού χαρακτήρα, που η δημοτική αρχή επέλεξε να συγκροτήσει την έσχατη ώρα για να καλύψει την αδιαφορία της και την προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που αφορά όλους τους δημότες μας.

Στα όσα φαιδρά αναφέρονται στην ανακοίνωση του δημάρχου περί «στρατιωτικών παραγγελμάτων και ανώριμης συμπεριφοράς», δεν πρόκειται να απαντήσουμε, καθώς δεν διαπνεόμαστε από τέτοια αντίληψη για την ποιότητα και την ουσία του δημόσιου διαλόγου”.