Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα στις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη της Παναγίας Γοργοεπηκόου.

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου από το κατεστραμμένο υπόγειο Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων με μια συγκινητική εκδήλωση μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου (στις Εργατικές κατοικίες Γιάννουλης) ,η εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου, η οποία διασώθηκε πέρυσι από τiς καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Η εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου είναι αντίγραφο της Ιεράς μονής Δοχειαριου. Βρισκόταν στον υπόγειο Ναό από το 2007.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Λεωνιδακης Δημήτρης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννουλης Κώστας Μπαράκος. Στη Ιερα λιτανεία της εικόνας συνόδευσαν η φιλαρμονική της Ενορίας του Αγ. Γεωργίου Λάρισας μαζί με τον πατέρα Νικηφόρο, αντιπροσωπεία του τμήματος Κ.Ε.Λ.Ε Γιάννουλης και αντιπροσωπεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Ελασσόνας.

Η εικόνα θα παραμείνει στο παρεκκλήσι της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου μέχρι 2 Οκτωβρίου. Καθημερινά θα τελούνται Θείες λειτουργίες και παρακλήσεις.