Στην Καισάρεια της Τουρκίας παραμένει ο Δημήτρης Κολοβέτσιος που έζησε και τους δύο, φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής της Καϊσερισπορ μίλησε στις «Συνδέσεις» πέντε ημέρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, όντας πια ασφαλής στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του, μια και το σπίτι του που βρίσκεται στον 14ο όροφο πολυκατοικίας, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

«Βρισκόμαστε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Από τις πρώτες στιγμές του σεισμού έχουμε μετακομίσει εδώ, οι παίκτες μαζί με τις οικογένειές τους, γιατί πρόκειται για έναν ανοιχτό χώρο που έχει άμεση πρόσβαση στα γήπεδα. Αν τυχόν προκύψει κάτι, πάλι να έχουμε άμεση πρόσβαση στο γήπεδο και να σωθούμε» δήλωσε στην ΕΡΤ, περιγράφοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο φόβος για ένα νέο σεισμό έχει κυριεύσει όλο τον κόσμο .

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην Καισάρεια που μετρά κυρίως καταστροφές από τον σεισμό, αποκάλυψε ότι «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην πόλη. Οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες. Η θερμοκρασία)αυτή την στιγμή πρέπει να έχουμε γύρω στους -10 βαθμούς. Αρκετός κόσμος υποφέρει όχι μόνο από το τι έχει πληγεί από τον Εγκέλαδο, υποφέρει και από το τσουχτερό κρύο και δεν έχει και πού να ζεσταθεί».

Στην Καισάρεια μας έσωσε το υψόμετρο

«Στην πόλη μας έχουμε αρκετές υλικές ζημιές. Έχουν καταρρεύσει δύο κτήρια, ευτυχώς όχι με θύματα. Οι πολίτες της Αντιόχειας έχει πληγεί περισσότερο» είπε και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της Καισάρειας, όπου διαμένει, σώθηκαν χάρη στην τοποθεσία που βρίσκεται η πόλη.

«Η πόλη της Καισαρείας βρίσκεται έχει 1.000 μέτρα υψόμετρο, οπότε οι ειδικοί λένε ότι δεν πληγήκαμε λόγω αυτού του γεγονότος» σημείωσε ο διεθνής με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου. «Επικρατεί θλίψη» πρόσθεσε, περιγράφοντας ότι τα μέλη του συλλόγου θρηνούν φίλους και συγγενείς.

«Μέχρι χθες το απόγευμα είχε μετασεισμούς. Δεν έχει σταματήσει» δήλωσε ο κ. Κολοβέτσιος αποκαλύπτοντας ότι πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους υπό το φόβο ενός νέου σεισμού ή της κατάρρευσης των πληγωμένος από τον Εγκέλαδο κτισμάτων.

Ευγνωμοσύνη των Τούρκων προς τους Έλληνες

Αναφερόμενος στη συνεισφορά των Ελλήνων διασωστών και στο πώς αυτό αντανακλάται στον ίδιο και στους υπόλοιπους Έλληνες που διαμένουν στη χώρα τόνισε ότι αρκετοί Τούρκοι φίλοι του, από την πρώτη στιγμή που έχουν βγει οι εικόνες με τους Έλληνες διασώστες να σώζουν ανθρώπους, πόσο μάλλον η συγκινητική σκηνή με το κοριτσάκι και τους δύο διασώστες να κλαίνε, έχει γίνει viral.

«Μου γράφουν μηνύματα ότι δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Είναι συγκινητικό. Αισθάνονται ευγνωμοσύνη για τους Έλληνες διασώστες και για τον ελληνικό λαό που έδειξε τάχιστα τις αντιδράσεις του στο να στείλει βοήθεια. Θεωρώ πως ο επόμενος που θα σκεφτεί να πει κάτι κακοπροαίρετο για τη χώρα μας θα το σκεφτεί και μία και δύο φορές», πρόσθεσε ο κ. Κολοβέτσιος.

Ερωτηθείς για το εάν είναι στα άμεσα σχέδιά του να επιστρέψει στην Ελλάδα τόνισε το πιθανότερο να γίνει αυτό είναι την προσεχή Κυριακή (12/2) γιατί το πρωτάθλημα διακόπηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό.

ertnews.gr