Μηνύματα ζωής και αλληλεγγύης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στέλνουν ο Δήμος Λαρισαίων, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς και οι εθελοντές αιμοδότες που συμμετείχαν στη δράση δενδροφύτευσης, σήμερα το πρωί, στο Πάρκο των Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ). Κεντρικό μήνυμα της δράσης είναι «Με το αίμα μας ποτίζεται το δέντρο της ζωής». 

"Με μία και μόνο φιάλη αίμα, ένας συνάνθρωπός μας κερδίζει και πάλι τη ζωή. Η αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης. Η αυτόβουλη ανταπόκρισή μας, ως πολίτες, σε αυτή τη ζωτική ανάγκη, αποτελεί μέτρο του ήθους και της δυναμικής της κοινωνίας μας. Γι' αυτόν τον λόγο, φέτος, τιμούμε τους εθελοντές αιμοδότες για τη μεγάλη προσφορά τους, με μια συμβολική κίνηση: φυτεύοντας ένα δένδρο, το δένδρο της ζωής», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Αθανάσιος Μαμάκος.

Τα δένδρα, συνολικά δέκα στον αριθμό, φύτευσαν οι εθελοντές αιμοδότες, με την υποστήριξη και καθοδήγηση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, ενώ κάθε δέντρο φέρει το όνομα ενός εθελοντή αιμοδότη. 

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών & Πρασίνου, κ. Χρήστου Τερζούδη και της διευθύντριας Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΓΝΛ), κ. Παρασκευής Κώτση, εκ των διοργανωτών, καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, κ. Ευάγγελου Αποστόλου, του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Θεόφιλου Καραχάλιου, της αν.Προϊσταμένης Διοικητικής Υποστήριξης του Δήμου Λαρισαίων, κ. Αγγελικής Παπαδοπούλου, του αν. Προϊστάμενου Τμήματος Αστικού & Περιαστικού Πρασίνου Δήμου Λαρισαίων, κ. Χρήστου Μανούσιουκαι πλήθους εθελοντών αιμοδοτών και κόσμου.Να υπενθυμίσουμε ότι, το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΛ, με τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση, ως τις 16 Ιουνίου, υπαίθρια αιμοδοσία (09:00 - 13:00), στην πλατεία Ταχυδρομείου.