Την Παρασκευή 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε δράση για την πρόληψη των εξαρτήσεων στην πλατεία "Βάιου Μαλλιάρα" στον Πυργετό. Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ - ΕΞΟΔΟΣ, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών, υλοποίησε το πρόγραμμα στη Σχολική Κοινότητα του Πυργετού. Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών, η αλλαγή νοοτροπίας και αντιλήψεων σε σχέση με τις εξαρτητικές συμπεριφορές και η ανάπτυξη μηχανισμών πρόληψης με την αξιοποίηση της Τέχνης και της δημιουργίας, σε ένα περιβάλλον συνεργασίας και αποδοχής.

Μαθητές και Μαθήτριες του Γυμνασίου Πυργετού, με την καθοδήγηση των Καθηγητών τους, έκαναν ένα υπέροχο ταξίδι. Ζωγράφισαν, τραγούδησαν & έπαιξαν θέατρο για την Πρόληψη των Εξαρτήσεων.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών με ένα πρόγραμμα ροκ μουσικής.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιο Βλάχο, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Μακρυχωρίου κ. Γιώργο Ντόντο, τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Μητσιογιάννη, τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο ΔΟ.ΠΑ.ΠΕ.Π. κ. Γιώργο Νικολάου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ "ΈΞΟΔΟΣ", το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας με την Προϊσταμένη Κοινωνικής Προατασίας κα Τσικλητάρη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πυργετού κ. Αθανάσιος Λαίνας, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και αρκετοί δημότες και επισκέπτες που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τεμπών ανέφερε:
"Είναι τιμητικό, αισιόδοξο και ευχάριστο οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δήμου μας να συμμετέχουν ενεργά σε μία τόσο σημαντική δράση που αφορά τις εξαρτήσεις. Είναι καλό γνωρίσουν όλες τις μορφές εξαρτήσεων με σκοπό να τις αποφεύγουν. Το να "χρησιμοποιούμε" την τέχνη με σκοπό να προλαμβάνουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα διαφορετικά είδη εξαρτήσεων, μας βοηθά ως κοινωνία να τις αποφεύγουμε, αλλά και να τους ξεπερνάμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε είτε με έμψυχο υλικό, όπως οι υπηρεσίες μας, είτε με τη μορφή διαφόρων ειδών Τέχνης.
Οι υπηρεσίες του δήμου μας είναι ευαισθητοποιημένες σε τέτοια θέματα και επιθυμούν υγιείς κοινωνίες και υγιείς πολίτες. Ως δημοτική Αρχή επιθυμούμε αυτές οι δράσεις να πραγματοποιηθούν και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα".