Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας αναφέρει:

«Xθες στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, με προσωπική μου πρόσκληση ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Χατζηχριστοδούλου παρουσίασε όλα τα δεδομένα που αποδεικνύουν την απόλυτη ασφάλεια του Παγασητικού και την καθαρότητα των νερών του.

Με προσωπική μου πρόσκληση συμμετείχαν και δήμαρχοι των ΟΤΑ που έχουν μέτωπο στον Παγασητικό. Διαπιστώνω με προβληματισμό πως ο δημόσιος διάλογος έχει αλλάξει πρόσημο και εκτρέπεται από το καίριο ζήτημα της συνέντευξης τύπου που ήταν η ασφάλεια των νερών του Παγασητικού, σε ένα τελείως διαφορετικό θέμα.

Για μένα προέχει να διαφυλάξω τον πολιτικό πολιτισμό και να μην επιτρέψω κατά τη διάρκεια σημαντικών ανακοινώσεων που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Μαγνησίας, να υπάρξει εκτροπή με την συμμετοχή μου.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τους λόγους και τις πράξεις του και η δική μου ευθύνη ως περιφερειάρχη ήταν στην χθεσινή σύσκεψη να μην μεταθέσω το βάρος της συζήτησης σε διαφορετικό άξονα από αυτόν για τις προσπάθειες υπέρβασης κάθε κινδύνου για το οικοσύστημά και την υγεία των πολιτών.

Ζητώ απ΄ όλους να ρίξουν τους τόνους και να αποφεύγουν δηλώσεις αλλά και ανακοινώσεις που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τον βασικό στόχο, που είναι να γίνει παντού γνωστό ότι οι ακτές και τα νερά του Παγασητικού είναι καθαρά».