Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε ο οικονομικός προϋπολογισμός του Δήμου Λαρισαίων, με τη νέα δημοτική αρχή ωστόσο να θέτει θέμα αναδιαμόρφωσης σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

Στην εισήγηση του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Θάνος Αδαμόπουλος σημείωσε ότι "τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Λαρισαίων ανέρχονται σήμερα στα 19 εκατ. ευρώ", συμπληρώνοντας πως "ο δήμος είναι υγιής οικονομικά, στέκεται στα πόδια του και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του". 

Ανέφερε επίσης ότι "σε αυτή τη θητεία που έφτασε στο τέλος της ο Δήμος είχε να αντιμετωπίσει πανδημία, σεισμό, αύξηση ενέργειας και πλημμύρες. Όπως εύκολα καταλαβαίνουμε σε αυτά τα φαινόμενα υπήρχαν και δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες για τα οικονομικά του Δήμου. Όμως παρόλα αυτά ο Δήμος Λαρισαίων έμεινε όρθιος. Ξεπέρασε αυτές τις καταστάσεις, συγχρόνως δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του και παρήγαγε ένα σημαντικό έργο.

Πιστεύω ακράδαντα πως τα οικονομικά δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης και διαξιφισμών και σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που δουλεύουμε πρέπει όλοι μαζί να βρούμε λύση και να αντιμετωπίσουμε όποιες δυσκολίες".

Να σημειωθεί ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ) δεν εγκρίθηκαν.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr