Σημαντική διεθνής βράβευση του Λαρισαίου ποιητή και γιατρού Δημήτρη Π. Κρανιώτη στην Ιταλία. Ανακοινώθηκε ότι βραβεύτηκε με το «Διεθνές Ακαδημαϊκό Βραβείο Σύγχρονης Λογοτεχνίας L.A. Seneca» για το 2023 (Premio Accademico Internazionale di Letteratura Contemporanea “L.A. Seneca ) από την Ακαδημία Φιλοσοφικών Τεχνών και Επιστημών (Accademia delle Arti e delle Scienze Filosofiche), που εδρεύει στο Μπάρι της Ιταλίας.

Ο Λαρισαίος ποιητής βραβεύτηκε για το βιβλίο του «Foglie vocali» («Φύλλα φωνήεντα») που κυκλοφόρησε στην Ιταλία με μεταφρασμένα ποιήματά του στα Ιταλικά από τις εκδόσεις Pluriversum Edizioni το 2017 και το οποίο βραβεύτηκε στην Διεθνή Ενότητα της Κατηγορίας «Εκδοθέντα βιβλία ποίησης», όπου υποψήφιοι ήταν ποιητές από διάφορες χώρες του κόσμου με βιβλία τους που εκδόθηκαν στην ιταλική γλώσσα. Η επίσημη τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου 2023 στο Μπάρι της Ιταλίας.

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι ιατρός ειδικός παθολόγος με μεταπτυχιακό στην ιατρική κι έχει εκδώσει 10 ποιητικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε 34 γλώσσες και δημοσιεύθηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ποιητής σε σημαντικά Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης στο εξωτερικό. Το 2011 διοργάνωσε στη Λάρισα το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών και το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης. Είναι Διδάκτωρ Λογοτεχνίας, Ακαδημαϊκός στην Ιταλία, Επικεφαλής της Επιτροπής Συγγραφέων για την Ειρήνη του PEN Greece, αντιπρόσωπος του PEN Greece στη Λάρισα, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Παγκόσμιου Κινήματος Ποίησης.