Τα Στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κιλελέρ Μαντώ Νιάρη κοινωνικός λειτουργός-συντονίστρια, Βάσω Παπαδοπούλου κοινωνική λειτουργός, Δρ. Δήμητρα Παπαστεργίου ψυχολόγος και Εύα Τζουβαλέκα ψυχολόγος, συμμετείχαν στην διήμερη εκπαίδευση για την άνοια η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό την συνδιοργάνωση της Ελληνικής Εταιρείας νόσου Alzheimer και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων( ΕΔΔΥΠΠΥ).

Ο Δήμος Κιλελέρ αποτελεί ενεργό μέλος του Δικτύου το οποίο ασκεί προληπτική και προσυμπτωματική δράση για 12 νοσήματα υπό την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η άνοια αποτελεί
μία κατάσταση, που σύμφωνα με τις επιστημονικές προβλέψεις, θα επηρεάσει μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού καθώς το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται διαρκώς.

Ο Δήμος Κιλελέρ επιχειρεί να υποστηρίξει τον πληθυσμό του, ασκώντας αρχικά πρωτοβάθμια φροντίδα και για τον λόγο αυτόν προχώρησε στην ίδρυση Συμβουλευτικού Σταθμού για την άνοια, ΚΕΠ Υγείας ενώ συμμετέχει στο ΕΔΔΥΠΠΥ και στην επιστημονική επιτροπή του δικτύου, εκπροσωπούμενος από στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας.

Το Κέντρο Κοινότητας συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.