Τον Ιανουάριο, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, συνέχισε τις συναντήσεις με τις ομάδες μαθητών στη σχολική κοινότητα των Δήμων Καρδίτσας, Φαρσάλων και Τεμπών, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος πρόληψης των εξαρτήσεων μέσω της Τέχνης.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους μαθητές του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Φαρσάλων με σκοπό την ενημέρωσή τους σχετικά με το πρόγραμμα πρόληψης των εξαρτήσεων μέσω τηςΤέχνης. Ανάλογη συνάντηση έγινε και με τους συμμετέχοντες μαθητές στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και την υπεύθυνη Καθηγήτρια του Γυμνασίου Πυργετού, με στόχο τη συζήτηση για την πρόληψη των εξαρτήσεων και την εικαστική παρέμβαση των μαθητών.

Συνεχίστηκε σταθερά η εβδομαδιαία παρουσία της Κινητής Μονάδας στην Καρδίτσα, με τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου και την πραγματοποίηση συναντήσεων συμβουλευτικής υποστήριξης χρηστών, σε προστατευμένο χώρο, με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Η Κινητή Μονάδα είχε επίσης σταθερή παρουσία σε εβδομαδιαία βάση και στο Βόλο, με σκοπό την παροχή φροντίδας σε ενεργούς χρήστες.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ παρευρέθηκε με ενημερωτικό περίπτερο στον αγώνα μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα μεταξύ των ομάδων της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών ΑΣΚ – ΑΕΚ. Η ενημερωτική δράση οργανώθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας. Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας διένειμε έντυπο ενημερωτικό υλικό σε φιλάθλους και εργαζόμενους και ενημέρωσε για την σταθερή παρουσία της Κινητής Μονάδας στην πόλη, καθώς και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ σε Φαρμακεία της Καρδίτσας, στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.