Δράσεις φιλαναγνωσίας πραγματοποιήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας, με τη συμμετοχή 400 και πλέον μαθητών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, υπό τον συντονισμό της Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Έλενας Ταζέ, με στόχο την γνωριμία των παιδιών με την ελληνική λογοτεχνία και τους Έλληνες πεζογράφους.

Συγκεκριμένα μαθητές επισκεπτόμενοι τη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους νέους χώρους της βιβλιοθήκης και καταλήγοντας στο παιδικό της τμήμα, τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν στοιχεία για το συγγραφικό έργο σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και λογοτεχνών, ενώ δράσεις φιλαναγνωσίας πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε ειδικό αφιέρωμα στην σπουδαία παιδική πεζογράφο Άλκη Ζέη, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γέννησή της.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στις δράσεις φιλαναγνωσίας, με την πολύτιμη συνδρομή των εκπαιδευτικών ήταν τα ακόλουθα: Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, Δημοτικό Σχολείο Λυκουδίου, Δημοτικό Σχολείο Λουτρού, Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης, 1ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας, 2ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας, 3ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας, Νηπιαγωγείο Στεφανόβουνου, Νηπιαγωγείου Λουτρού, Νηπιαγωγείο Ευαγγελισμού, αλλά και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δεσκάτης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάστηκε με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με τις «Μαμάδες Ελασσόνας», όπου μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν στους νέους χώρους, άνοιξαν τις δικές τους καρτέλες δανεισμού, αλλά και συγκέντρωσαν και δώρισαν στη βιβλιοθήκη πάνω από 120 τόμους καινούργιων βιβλίων, εμπλουτίζοντας τόσο το παιδικό τμήμα όσο και το τμήμα λογοτεχνίας.