Τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Aικατερίνη Καραγιώργου, επισκέφθηκαν, την Τρίτη 28/5/2024, οι συγγραφείς του παιδικού εκπαιδευτικού βιβλίου με θέμα την Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ), «Ο Ζαβολιάρης Εγκέφαλος», κ. Έπη Μίχη- Ζέγγου και κ. Μικαέλλα Γερογιώκα-Τσουτσούκα, με σκοπό τη δωρεά βιβλίων προς τις βιβλιοθήκες των Δημοτικών Σχολείων της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, δωρίστηκαν 40 τεύχη του παραμυθιού «Ο Ζαβολιάρης Εγκέφαλος» από την κ. Γερογιώκα στη μνήμη του πατέρα της Λάμπρου Γερογιώκα, Καθηγητή Αγγλικών, 40 τεύχη του παραμυθιού «Ο Παππούς μου και ο Κύριος ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ» από την κ. Μίχη στη μνήμη των γονέων της Νικολάου Αδ. Μίχη, Δικηγόρου και Μαρίας Νασίκα – Μίχη, Παιδιάτρου, και 40 τεύχη με τίτλο «Το (πολύ) Ξεχωριστό Χρωμόσωμα 21», ευγενική παραχώρηση του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ατόμων με σύνδρομο Down Θεσσαλίας «Ο ΚΥΚΝΟΣ».

Οι ανωτέρω τίτλοι, οι οποίοι έχουν μεταφραστεί και στα αγγλικά, απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και έχουν σκοπό όχι μόνο την εκπαίδευση του αναγνώστη, αλλά και την ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της κατανόησης απέναντι στα ζητήματα αυτά.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η απαλοιφή των προκαταλήψεων επιτυγχάνοντας έτσι τη διαμόρφωση μιας πιο συμπονετικής και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ/OCD), τη νόσο ALZHEIMER και το σύνδρομο DOWN.

Οι ιδιαίτερες καταστάσεις που πραγματεύονται, παρουσιάζονται απλά και κατανοητά μέσα από τα ομώνυμα παραμύθια, ενώ συγχρόνως περιλαμβάνεται και ένα δεύτερο μέρος με ερωταποκρίσεις που βοηθά στην κατανόηση των επιμέρους θεμάτων.

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Καραγιώργου Αικατερίνη, συνεχάρη τις συγγραφείς, ευχαριστώντας θερμά τις ίδιες, όπως επίσης και το Σύλλογο Γονέων και Φίλων ατόμων με σύνδρομο Down Θεσσαλίας «Ο ΚΥΚΝΟΣ», για τη δωρεά εκπαιδευτικών βιβλίων προς τις σχολικές βιβλιοθήκες, τονίζοντας τη σπουδαιότητα των θεμάτων που αυτά διαπραγματεύονται, αλλά και την αξία της μελέτης και παιδαγωγικής αξιοποίησής τους από τις σχολικές κοινότητες.