Στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών, παρέστη η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Η Λαρισαία Βουλευτής, μετά το πέρας της δεήσεως, με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από τη νύχτα της φρίκης, σημείωσε τα κάτωθι:

«Είμαστε όλοι ακόμα συγκλονισμένοι, σαν να μην πέρασε μια μέρα από το αιματοβαμμένο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Με σεβασμό, προσήλθαμε στο “σημείο μηδέν”, για να ενώσουμε όλοι μαζί τις προσευχές μας για την ανάπαυση των ψυχών των συνανθρώπων μας, το νήμα της ζωής των οποίων κόπηκε τόσο βίαια, τόσο πρόωρα, τόσο άδικα.

Οι εικόνες που αντικρύσαμε όσοι σπεύσαμε εδώ από τις πρώτες ώρες, μας έχουν σημαδέψει βαθιά, χάραξαν το μυαλό και την καρδιά μας, ανέτρεψαν τα πάντα.

Σήμερα, οι μαυροφορεμένες φιγούρες των δικών τους Ανθρώπων, που έμειναν πίσω να θρηνούν, οι σύζυγοι, πατεράδες, μανάδες, γιαγιάδες, παππούδες, αδέλφια, παιδιά, φίλοι, μας καθήλωσαν.

Ειδικά αυτές τις ώρες, που βαδίζουμε προς τα Θεία Πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας, οι θρήνοι της Παναγιάς μας, ενώνονται με το θρήνο τους, με το θρήνο ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας της Λάρισας, ολόκληρης της Ελλάδας.

Σαράντα ημέρες μετά, για τις ψυχές των θυμάτων, για τα βουρκωμένα μάτια των οικογενειών τους, χρέος του πολιτικού κόσμου παραμένει να μην σταματήσουμε λεπτό τον αγώνα για δικαίωση και αλήθεια.

Δυστυχώς, οι αναίσχυντες επικοινωνιακές φιέστες που παρακολουθήσαμε, μόνο ύβρι αποτελούν. Με σεβασμό, όμως, στην ιερότητα της επιμνημόσυνης δέησης, οφείλω να μην προβώ αυτή την ώρα σε περαιτέρω κριτική. Έχω άλλωστε δράσει, όλο αυτό το διάστημα στη Βουλή, αξιοποιώντας κάθε θεσμικό μέσο.

Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξεχάσουμε τα Τέμπη.

Αιωνία η μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας.

Είθε ο Κύριος να δίνει δύναμη και κουράγιο στους δικούς τους Ανθρώπους και το

Αναστάσιμο Φως σε λίγες ημέρες να θερμάνει με ελπίδα και το δικό τους “Γολγοθά” ».