Παρέμβαση με δημόσια δήλωσή της πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για επιβολή προστίμων σε βάρος του Υπουργείου Εσωτερικών και της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των Ελλήνων ομογενών.

Ειδικότερα, η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνει τα εξής:

«Η σημερινή απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για επιβολή προστίμου 400.000 ευρώ στο Υπουργείο Εσωτερικών και 40.000 ευρώ στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, φέρνει νέα δεδομένα στο σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών στοιχείων των αποδήμων.

Σύμφωνα με την απόφαση, κατά την έρευνα που η Αρχή διεξήγαγε στο Υπουργείο Εσωτερικών, εντοπίστηκαν «σοβαρές ελλείψεις στις διαδικασίες και πολιτικές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, πλημμέλειες στη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς και μη τεκμηριωμένες ανακοινώσεις των συνθηκών της υπόθεσης».

Καταρχήν λοιπόν, το Υπουργείο Εσωτερικών, με «βούλα και σφραγίδα» της Ανεξάρτητης Αρχής, απέδειξε στην πράξη, τόσο την ανεπάρκειά του στην τήρηση της νομοθεσίας, όσο καιτην προσπάθεια για υποβάθμιση της υπόθεσης και μη ουσιαστική διερεύνησή της.

Καμία αξιοπιστία, καμία σοβαρότητα εκ μέρους του ΥΠΕΣ που έφερε τα πλήρη στοιχεία των Ελλήνων ομογενών, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους- ακόμη και το κινητό τους τηλέφωνο ! να διακινούνται με τρόπο παράνομο και θρασύτατο μεταξύ των κομματικών στελεχών και των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας.

Και περαιτέρω, αλήθεια, , τώρα που ήρθε η ώρα του “λογαριασμού”, θα κληθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώσουν το πρόστιμο των 400.000 ευρώ που επιβλήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, αφού πρόκειται για οργανισμό-φορέα του Δημοσίου;

Θα κληθούν οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν τις παρανομίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;

Τα 400.000 Ευρώ θα πληρώσουμε όλοι εμείς , διότι η ηγεσία του ΥΠΕΣ διέρρευσε τα mails στο ομογάλακτο κόμμα της και στους εκλεκτούς υποψήφιους της ΝΔ; Εμείς θα πληρώσουμε το γεγονός ότι ΥΠΕΣ εμφάνισε «σοβαρές ελλείψεις …πλημμέλειες… καθώς και μη τεκμηριωμένες ανακοινώσεις των συνθηκών της υπόθεσης»;

Η Κυβέρνηση τρέχει στο κατήφορο χωρίς φρένα- μόνο ο λαός μπορεί αποφασιστικά να τη σταματήσει.

Φτάνει!»