Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1, με τους δημοσιογράφους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χρ. Βίδου, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.
Αναφορικά με τα ερωτήματα για την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου, η Λαρισαία Βουλευτής περιέγραψε πως «σκόπιμα γίνονται σύνθετα, τα πολύ απλά. Η θέση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, το “ούτε κ. Μητσοτάκης ούτε κ. Τσίπρας” όπως ευρέως αναφέρεται στο δημόσιο σχολιασμό, είχε με σαφήνεια ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο μάς, Νίκο Ανδρουλάκη, πριν από πολλούς μήνες».
Επιπλέον, η Ευαγγελία Λιακούλη επανέλαβε τα ξεκάθαρα στάδια εφαρμογής της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «κατ΄ αρχάς, προϋπόθεση αποτελεί ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό. Ακολουθεί η διερεύνηση της δυνατότητας προγραμματικής σύγκλισης επί συγκεκριμένων δεσμεύσεων. Έπεται η συζήτηση και η από κοινού επιλογή, από τους δυνητικούς εταίρους, του προσώπου του Πρωθυπουργού, όπως και συνολικά των προσώπων που θα μπορούν να υλοποιήσουν τις συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις».
«Αυτό αποτελεί σεβασμό στη Δημοκρατία και στο Σύνταγμα. H αλαζονεία Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, σκοπίμως θολώνει το θεσμικά αυτονόητο», επισήμανε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «παραγνωρίζεται πως, για να έρθει στα δικά μας χέρια η 3η εντολή, θα σημαίνει ότι προηγουμένως ο Λαός δεν έδωσε αυτοδυναμία ούτε στον κ. Μητσοτάκη ούτε στον κ. Τσίπρα. Θα σημαίνει, πρακτικά, πως προηγήθηκαν και απέτυχαν η 1ηκαι η 2ηεντολή. Με απλά λόγια,δηλαδή,ούτε ο ένας ούτε ο άλλος θα έχει καταφέρει να κάνει τον εαυτό του Πρωθυπουργό. Είναι δυνατόν, να μας ζητούν να τους διορίσουμε εμείς, όταν ο Λαός ήδη θα τους έχει απορρίψει, όταν οι ίδιοι θα έχουν αποτύχει; ».
Περαιτέρω, όσον αφορά τα ερωτήματα για το φράχτη στον Έβρο, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας υπενθύμισε πως «όταν ξεκίνησε το συγκεκριμένο έργο, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για το “τείχος της ντροπής”, η δε Ν.Δ. για “έναν καθαρό αντιπερισπασμό στις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης”. Ο κόσμος μπορεί να κρίνει τη διαχρονική πορεία όλων μας». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «η μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική, είναι κομβικό ζήτημα για την πατρίδα μας, στο οποίο θα έπρεπε να επιτευχθεί εθνική συνεννόηση των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, αλλά και διεκδίκηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν πρέπει να μετατρέπεται σε πεδίο προεκλογικών επικοινωνιακών τακτικισμών. Ανεπίτρεπτο, σε ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σκοπίμως να προκαλείται σύγχυση στους πολίτες, διαστρεβλώνοντας και ασχημονώντας μέχρι και στη σχετική ορολογία».