«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν ένα κραυγαλέο μήνυμα αποδοκιμασίας στην Κυβέρνηση που διοικεί τη χώρα και έπεσε στο 28% και μπορεί τα πρόσωπα να εναλλάσσονται στους ρόλους, σημασία όμως έχουν οι κεντρικές πολιτικές», τόνισε καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής ΛάρισαςΕυαγγελία Λιακούλη, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Συμπλήρωσε δε ότι «θα περιμέναμε από τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει μια διαφορετική πολιτική κατεύθυνση, κάτι που όμως δεν είδαμε. Να θυμίσω ότι όταν είχε γίνει κυριολεκτικά γης μαδιάμ ο χώρος του Αθλητισμού, είχαν κλείσει τα γήπεδα και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ήταν στα κάγκελα με αρμόδιο Υπουργό τον κ. Αυγενάκη, τότε απλά ο κ. Αυγενάκης μετακινήθηκε από την συγκεκριμένη υπουργική θέση σε μία άλλη».

Η Βουλευτής Λάρισας σημείωσε ότι οι αλλαγές στα πρόσωπα της Κυβέρνησης δεν λύνουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Σήμερα, το ζήτημα είναι ότι ο κόσμος έχει τσακιστεί, τα νοικοκυριά χειμάζονται από την ακρίβεια, η αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης είναι ανύπαρκτη. Εμείς στη Θεσσαλία έχουμε πλημμυρίσει, έχουμε αφανιστεί και είμαστε ξεχασμένοι. Το ίζημα εξακολουθεί να είναι μέσα στα χωράφια, οι αγρότες δίπλα στα χωράφια τους, περιμένουν την κυβέρνηση να τους πει πώς θα συνεχίσουν τις ζωές τους».

Στη συνέχεια, η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σημείωσε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα και η άνοδος της ακροδεξιάς, αφορά όχι μόνο την Κυβέρνηση, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Είδαμε κόμματα της ακροδεξιάς να μιλάνε ακόμα και για προοπτική κυβέρνησης και αυτό είναι υποχρέωση του δημοκρατικού προοδευτικού κόσμου να το αναχαιτίσει».

Ερωτηθείσα στη συνέχεια για τις συζητήσεις για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε ότι «στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν καταστατικές διαδικασίες, αρμόδια όργανα. Θα πρέπει εκεί όλοι να τοποθετηθούν και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να εκφράσει τη  θέση του απέναντι στο μεγάλο ζήτημα της επανεκκίνησης. Όπως έχω τονίσει και πάλι, πρέπει απενοχοποιημένα και αποδραματοποιημένα να συζητήσουμε για τα θέματα που απασχολούν το κάθε στέλεχος - μέλος -βουλευτή του κόμματος στα αρμόδια όργανα. Εκεί είναι το πεδίο της συζήτησης. Η κοινωνία παρακολουθεί και δεν μπορούν να γίνονται συζητήσεις χωρίς να έχει προηγηθεί αποτίμηση αποτελέσματος στο Πολιτικό Συμβούλιο, στην αρμόδια Κεντρική Επιτροπή,  όπου σημειωτέον συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλη την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν, όπως έχω και χρέος από τον θεσμικό μου ρόλο ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα μιλήσω στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην Κεντρική Επιτροπή, με συντροφικότητα, σεβασμό, εκτίμηση και χωρίς ανθρωποφαγία. Ενότητα και σεβασμός, είναι  το χρέος μας απέναντι στο ΠΑΣΟΚ ».

 https://youtu.be/jWM0LLgWK7Q