Μία παράσταση γεμάτη έθιμα, μελωδίες και χορούς της Θεσσαλίας, ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο “Ο ΓΑΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΕΘΙΜΑ” θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, στις 20.00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Η χορευτική ομάδα του Δήμου Λαρισαίων και η ορχήστρα της παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού σχολείου Λάρισας ενώνουν τις δυνάμεις τους. Περισσότερα από 100 άτομα θα ανέβουν στη σκηνή και θα αναβιώσουν τους χορούς και τις μουσικές που ακούγονταν στους γάμους της περιοχής μας. Πάνω σε ψηλή ραχούλα, Διαμάντω, Λεβέντης είσαι μάτια μου....Μας πήραν άστρα και φλουριά...

Τρικαλινή μου πέρδικα και πολλά άλλα γνωστά τραγούδια, θα ακουστούν από μικρούς και μεγάλους σε ένα γλέντι για να θυμηθούν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Το ιδιαίτερο σ’ αυτή την παράσταση είναι η προσπάθεια να συνυπάρξουν στη σκηνή μικροί και μεγάλοι στέλνοντας ένα σπουδαίο μήνυμα, η μουσική και ο χορός ενώνει, δημιουργεί παρέες. Η τέχνη του χορού και της μουσικής από όποια πλευρά να τη δει κανείς γαληνεύει τις ψυχές όλων.

Όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι στον κύκλο του χορού.