Το Σάββατο 18 Μαίου εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων με τον γενικό τίτλο «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα», όπως καθορίσθηκε από το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων.

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, όπως κάθε χρόνο, θα είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με την κοινή δράση των τεσσάρων μουσείων της πόλης, υπο την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων. Η αφετηρία θα είναι στο Μύλο του Παπά στην οδό Γεωργιάδου.

Στις 7 το απόγευμα θα εγκαινιασθεί η έκθεση «Κόκκινο /Red”, η οποία αποτελεί αναφορά στις βαφές της παράδοσης και συγκεκριμένα στο ριζάρι, μια φυσική χρωστική από το ομώνυμο φυτό της Θεσσαλίας, το οποίο χρησιμοποιούνταν στο τύπωμα των υφασμάτων στον Τύρναβο, καθώς και στη βαφή νημάτων στα Αμπελάκια. Πρόκειται για έκθεση σύγχρονης τέχνης, που συνδιοργανώνεται από το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας 8 και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, σε επιμέλεια Αντιγόνης Καψάλη.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 9 το βράδυ με μουσική συναυλία που οργανώνει το Αναψυκτήριο του Μουσείου. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Εξαρχος (πιάνο), Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρα) Αντωνία Βισβίκη (τραγούδι).