10 χρόνια μετά από το πρώτο «Αποτύπωμα του Ανθρώπου» το 2013, την καθιερωμένη εκδήλωση που αποτελεί σταθερά ένα ανοιχτό κάλεσμα στους ανθρώπους της πόλης και έναν τόπο συνάντησης και σύνδεσης μέσα από τα μηνύματα της Πρόληψης το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής σε συνδιοργάνωση με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, σας προσκαλεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

Για την φετινή διοργάνωση, η Επιστημονική ομάδα του Κέντρου και του Εργαστηρίου Ζωής, επιλέγουν για τίτλο τη λέξη «ΟρίΖΩντας», γραμμένη με ωμέγα, τονίζοντας πως η ζωή τραβά μπροστά, πως καλούμαστε να συνεχίσουμε να προχωράμε, να βρούμε τα αποθέματα που θα μας κάνουν να συνεχίσουμε. Ακόμα και μέσα στο πιο δυστοπικό παρόν μπορούμε να ανακαλύψουμε εκ νέου το νόημα με το οποίο θα κοιτάξουμε το αύριο.

Οι συμμετέχοντες των ομάδων του Εργαστηρίου Ζωής μοιράστηκαν ανησυχίες, φόβους και ιδέες και δημιούργησαν μέσα από το θέατρο, το χορό και τη μουσική τα δικά τους ξεχωριστά μηνύματα, αντλώντας έμπνευση από τα λόγια του Εδουάρδο Γκαλεάνο: “Κάνω δύο βήματα, απομακρύνεται δύο βήματα. Κάνω δέκα βήματα και ο ορίζοντας τρέχει δέκα βήματα μακριά. Όσο και να περπατάω, δεν θα τη φτάσω ποτέ.

Τι χρησιμεύει τότε η ουτοπία;

Σ’ αυτό χρησιμεύει: στο να περπατάς.”

Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ 2410 555935 (ώρες: 9.00-14.00).