Στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδρομών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τεμπών, για τα μέλη των ΚΑΠΗ, πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή στις Μηλιές Πηλίου – Καλά Νερά – Βόλο την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024.

Αρχικά επισκεφθήκαμε  ένα αυθεντικό Πηλιορείτικο χωριό τις παραδοσιακές Μηλιές. Ένα φανταστικό τοπίο με εξαίσια αρχιτεκτονική Πηλιωρίτικη στα αρχοντικά τους και στους ξενώνες τους. Διασχίσαμε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στα βουνά και τα έλατα. Επισκεφτήκαμε  τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού περπατώντας πάνω στις ράγες του μυθικού Μουτζούρη με προορισμό την παγκοσμίου φήμης γέφυρα του De Chirico. Το τρενάκι του Μουτζούρη ανήκει στα πιο ιστορικά τρένα της Ελλάδας που είναι ακόμα σε χρήση. Ακολουθήσαμε το παραδοσιακό καλντερίμι του χωριού περνώντας ανάμεσα από παλιά και νέα αρχοντόσπιτα καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία με το παλιό καφενείο, προσκυνήσαμε στην εκκλησία των Ταξιαρχών με την μοναδική ακουστική και  ξεναγηθήκαμε στη  Βιβλιοθήκη «Ψυχής Άκος» με περισσότερα από 3.500 σπάνια βιβλία.  Ακολούθησε κατάβαση προς την παραλία  Καλά Νερά για μεσημεριανό γεύμα ατενίζοντας την μαγεία του Παγασητικού Κόλπου. Εν συνεχεία επιστροφή στο λιμάνι του ωραίου Βόλου όπου απολαύσαμε το καφεδάκι μας. 

Η επιτροπή των μελών του ΚΑΠΗ, ευχαριστούν προσωπικά το Δήμαρχο κ. Μανώλη Γεώργιο για την ευγενική προσφορά του και για την ευαισθησία του στην Τρίτη Ηλικία. Ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό των ηλικιωμένων μέσα από ένα ευρύτερο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, προγραμμάτων και δράσεων έχοντας ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Τρίτης Ηλικίας. Την εκδρομή συνόδευσαν ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Παζάρας Αστέριος, η προϊσταμένη των κοινωνικών δομών Τσικλητάρη Πανωραία και  η οικογενειακή βοηθός των ΚΑΠΗ Κουτσιαμπέλα Συνοδεία.