Ο Ελ. Βαγενάς αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή και ταξική πολιτική, που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, για την αύξηση της κερδοφορίας των λίγων και σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, όπως και στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Το στέλεχος του ΚΚΕ ανέδειξε τις ευθύνες όλων των άλλων κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά), που έχουν τοποθετηθεί με την ίδια ψήφο στο 70% των ψηφοφοριών στο ευρωκοινοβούλιο, όπως και της Ελληνικής Λύσης, που έχει τοποθετηθεί το ίδιο με τη ΝΔ στη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφοριών (54%).

Υπογράμμισε πως μόνο το ΚΚΕ παλεύει για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, οργανώνοντας την πάλη του λαού και πρέπει την επομένη της 9ης Ιούνη να έχει περισσότερες δυνάμεις και μέσα για να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική ενάντια στο σύστημα της κοινωνικής αδικίας, της εκμετάλλευσης και των πολέμων.

Ανέδειξε πως η αποχή και η λεγόμενη «χαλαρή ψήφος» είναι μερικά από τα εργαλεία του συστήματος για να αμβλυνθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια, που πρέπει να εκφραστεί με την ακόμη μεγαλύτερη άνοδο των ποσοστών του ΚΚΕ, με την ενίσχυσή του και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις (στο ευρωκοινοβούλιο) και στους δρόμους του αγώνα, όπου αυτές ανατρέπονται.

Κάλεσε τους συγκεντρωμένους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε να μην «σκορπίσει» η λαϊκή διαμαρτυρία στα λεγόμενα «μικρά κόμματα», που έχουν τις δικές τους ευθύνες για την κατάσταση και περιορίζουν τη δράση τους στους 4 τοίχους του κοινοβουλίου και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, αλλά να δυναμώσει το ΚΚΕ που είναι ο «κυματοθραύστης» των αντιλαϊκών πολιτικών και ο «καταλύτης» για τις όποιες θετικές διεργασίες γίνονται στην κοινωνία μας.