Ενημέρωση για την πορεία των έργων και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ζητά η δημοτική ομάδα της "Συμπαράταξης Λαρισαίων" με επερώτηση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο. 

Αναλυτικά, στην επερώτηση αναφέρονται τα εξής:

"Τα συμβασιοποιημένα και συγχρηματοδοτούμενα έργα, που δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και εξελίσσονται αυτή την στιγμή στην πόλη, είναι πάρα πολλά, με κυριότερα τα έργα της ολοκλήρωσης του Δακτυλίου, της Ενοποίησης του Ιστορικού Κέντρου, της διαμόρφωσης των οδών Ανθίμου Γαζή – Ηπείρου και Βυζαντίου- Αιόλου, καθώς και τα έργα αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ στις συνοικίες Αγ. Αθανάσιος και Αγ. Θωμάς.

Επειδή τα έργα αυτά είναι σημαντικά για την πόλη και με ιδιαίτερες απαιτήσεις, εξαιτίας του ύψους της χρηματοδότησης δεκάδων εκατομμυρίων και έχει δημιουργηθεί μια εικόνα έντονων καθυστερήσεων.

Επειδή τυχόν επικείμενες αλλαγές στον σχεδιασμό των έργων αυτών επιφέρουν επιπλέον καθυστερήσεις και εμφανείς κινδύνους ως προς την χρηματοδότησή τους.

Επειδή οι απαιτήσεις των τηλεφωνικών εταιριών για ανάπτυξη έργου οπτικών ινών στην πόλη επιδεινώνουν την κατάσταση ως προς τον απαιτούμενο προγραμματισμό.

Επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει τα έργα αυτά να αναπτυχθούν με μελετημένο τρόπο, με πολύ προσεγμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συντονισμένα, δεδομένου ότι τα έργα αυτά εκτελούνται από πολλές και διαφορετικές εργολαβικές εταιρείες.

Ζητούμε μια λεπτομερή ενημέρωση και ερωτούμε :

Για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων και για τις εγκεκριμένες Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις.

Για την πορεία υλοποίησης των έργων και το επίπεδο απορρόφησης των χρηματοδοτήσεων.

Για τις συμβατικές προθεσμίες (ένταξης και υλοποίησης) των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Για τυχόν τροποποιήσεις, τόσο σε επίπεδο μελετών όσο και επίπεδο συμβάσεων και ποιες καθυστερήσεις αυτές επιφέρουν (ιδιαίτερα για τα έργα της διάνοιξης της οδού Τσιόγκα, το έργο του Αλκαζάρ, το έργο της διαμόρφωσης του πάρκου της οδού Αιόλου και το έργο της αποπεράτωσης του Προσκηνίου Πολιτισμού)".