Το Επιμελητήριο Λάρισας και ο φορέας INNOVATION HIVE φιλοξένησαν στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου τη δεύτερη διακρατική συνάντηση του έργου «WIN - Introducing the job profileof the Workplace Innovation Manager» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+.

Το έργο WIN έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει άμεσα τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες, οι ΜμΕ και οι οργανισμοί στις προσπάθειές τους για τη διαχείριση και την προώθηση της καινοτομίας στο χώρο εργασίας, εισάγοντας το επαγγελματικό προφίλ του Workplace Innovation Manager.

Στο έργο συμμετέχουν επίσης το Ιταλο-Γερμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Διεθνές Ινστιτούτο Υλοποίησης Βιώσιμης Ανάπτυξης της Σλοβενίας, ο φορέας International GmbH Creative Corporate Training από τη Γερμανία το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Savinjsko-Saleska από τη Σλοβενία, η Balkan Bridge από τη Βουλγαρία και το Ούγγρο- Βουλγαρικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Το έργο WIN αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη του νέου προφίλ εργασίας του Workplace Innovation Manager εξυπηρετώντας έναν τριπλό σκοπό:

∙Εισαγωγή στις ευρωπαϊκές ΜμΕ της έννοιας της καινοτομίας με σχετικές πολιτικές για την προώθηση και τη διατήρηση της καινοτομίας στον χώρο εργασίας.

∙Βελτίωση της ικανότητας των ευρωπαϊκών ΜμΕ για την επίτευξη καινοτομίας στον χώρο εργασίας με βιώσιμο τρόπο.

∙Επισήμανση των πλεονεκτημάτων της καινοτομίας στον χώρο εργασίας και πως αυτή φέρνει αυξημένη παραγωγικότητα και θετικά οικονομικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της συνάντησης οι εταίροι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για την πορεία υλοποίησης των επιμέρους δράσεων του έργου επικεντρώνοντας στην ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης αναφορικά με την καινοτομία στον χώρο εργασίας στις συμμετέχουσες χώρες καθώς και στη διαμόρφωση της κοινής μεθοδολογίας για την ανάπτυξη του επαγγελματικού προφίλ του Workplace Innovation Manager.

Η ατζέντα της δεύτερης ημέρας αφορούσε στη διοικητική παρακολούθηση του έργου και τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών και έως την ολοκλήρωση του έργου (30/04/2024).

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης στους εταίρους από τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρη Παπαλέξη.