Aντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από το Γιώργο Λαμπρουλη, βουλευτή του ΚΚΕ, τη Μαρία Γαβαλά μέλος της γραμματείας της ΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ , τον Αλέξη Ζορμπά, γραμματέα της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ και τον Παναγιώτη Κοδέλλα, μέλος του ΚΣ και γραμματέα του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ, επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής, την 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) και το Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) στη Λάρισα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τη διοίκηση των μονάδων για την κατάσταση και τα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των στρατευμένων.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξήγησε ότι αυτού του είδους οι επισκέψεις, σηματοδοτούν το αμέριστο ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τις συνθήκες που ζει και εργάζεται το προσωπικό που υπηρετεί στις ΕΔ, αλλά και οι οικογένειές τους, δίνουν επίσης την ευκαιρία να καταγραφούν προβλήματα και να προταθούν λύσεις. Έπειτα ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ καθώς και τις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί, σχετικά με τα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τη συζήτηση απασχόλησαν ακόμα, οι εξελίξεις στην περιοχή, το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με την στήριξη των υπολοίπων αστικών κομμάτων, εμπλέκει τη χώρα όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που σε αυτήν τη φάση συνδέονται άμεσα με τη στήριξη της δολοφονικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας στην περιοχή, με αποτέλεσμα η χώρα αλλά και ειδικά η περιοχή της Θεσσαλίας να μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμων και σε «μαγνήτη» μεγάλων κινδύνων!

Κατά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ προσέφερε συμβολικά ορισμένα δώρα προς τους αξιωματικούς και τους οπλίτες της Μονάδας: Πίνακα ζωγραφικής του Γ. Φαρσακίδη, βιβλία για τους στρατευμένους.

Κλείνοντας μετέφερε τις ευχές του ΚΚΕ για τις γιορτές, στο σύνολο του προσωπικού της Πτέρυγας Μάχης και σε όλο το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.