«Αναβαθμίζουμε τις οδικές υποδομές του Δήμου μας κάνοντας χρήση όλων των πόρων που μπορούμε να εξασφαλίσουμε από προγράμματα των αρμοδίων υπουργείων (Υποδομών και Εσωτερικών), αλλά και δικούς μας πόρους».

Αυτή τη δήλωση έκανε ο Δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, κατά την επίσκεψή του, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς του Δήμου, προκειμένου να επιβλέψει την εξέλιξη των έργων εσωτερικής οδοποιίας τα οποία εκτελούνται παράλληλα στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Κιλελέρ. Και συνέχισε τονίζοντας ότι «με την έναρξη της δεύτερης θητείας μας στο Δήμο Κιλελέρ δεσμευτήκαμε ότι θα διεκδικήσουμε και θα αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για να αποκαταστήσουμε και να αναβαθμίσουμε τις βασικές υποδομές σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Μία από τις βασικότερες είναι το εσωτερικό οδικό δίκτυο. Ο Δήμος Κιλελέρ είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο. Σύντομα θα εξαγγείλουμε και θα προχωρήσουμε σε ανάλογα έργα εκτιμώμενου προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ σε τοπικές κοινότητες του Δήμου μας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η Πολιτεία αποδέχθηκε το εμπεριστατωμένο αίτημα μας για την εσωτερική οδοποιία και ενέκρινε τη χρηματοδότηση των έργων.

Να τονίσω ότι εντός των ημερών ξεκινούν και οι εργασίες για το άλλο μεγάλο έργο στο Δήμο αυτό της αγροτικής οδοποιίας. Θυμίζω ότι τα δύο έργα εσωτερικής οδοποιίας, που παράλληλα υλοποιούνται, ήταν προγραμματισμένα και με σαφήνεια αναφέρονταν στις εξαγγελίες μας ως πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Η όποια καθυστέρηση στην έναρξή τους οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες ανεξάρτητους από τη θέλησή μας»

Τα έργα εσωτερικής οδοποιίας που εκτελούνται παράλληλα στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Κιλελέρ. Τα ένα έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην ασφαλτόστρωση, στην κατασκευή κρασπέδων και πεζοδρομίων καθώς και αγωγών όμβριων υδάτων στις δημοτικές ενότητες Αρμενίου, Κιλελέρ, Κραννώνα, Νίκαιας και Πλατυκάμπου. Τα τμήματα των οδών, που ήδη ασφαλτοστρώνονται, έχουν συνολικό μήκος 12 χιλιομέτρων.

Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί περίπου το μισό του έργου το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Το άλλο έργο αφορά στην αποκατάσταση κατεστραμμένων δρόμων από πλημμύρες στην τοπική κοινότητα Νίκαιας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν εκτεταμένες ρηγματώσεις στα οδοστρώματα, στα οποία κρίθηκε η ανάγκη άμεσης αποκατάστασή τους. Η απαιτούμενη δαπάνη εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 200 χιλ. Ευρώ.

Τον Δήμαρχο συνόδευαν στην επιστασία των έργων οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Ακριβούλης, Αντώνης Ρεντζιάς, Αχιλλέας Χατζούλης και Αλέκος Χονδρονάσιος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Λεύκης Φρίντα Μαυρίκη, ο Τοπικός Σύμβουλος της Κοινότητας Νίκαιας Γιώργος Ψαρούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.