Κάλεσμα σε όλους τους Λαρισαίους, μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στη δράση «Χρονοκάψουλα για τη Λάρισα – Ιστορίες του σήμερα για το αύριο», απηύθυνε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Π. Σάπκας με την υπεύθυνη του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων κ. Κ. Κόντσα.

Οι Λαρισαίοι που θα λάβουν μέρος θα περιγράψουν το παρόν αλλά και το μέλλον της πόλης για την χρονοκάψουλα που θα ανοίξει το 2052.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξη τύπου ο κ. Σάπκας “το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, λίγο πριν εκπνεύσει το 2022, αποφάσισε να δημιουργήσει μια χρονοκάψουλα. Θα σκεφτείτε, ίσως, γιατί να δημιουργήσουμε μια χρονοκάψουλα και μάλιστα συλλογική. Άλλωστε είναι γνωστό ότι πολλές εξαφανίζονται. Άλλες ανοίγονται πρόωρα.

Όλες οι χρονοκάψουλες όμως, έχουν κάτι κοινό:

Μια λαχτάρα για επικοινωνία με το μέλλον.

Τι θέλουμε να πούμε οι σημερινοί πολίτες στους μελλοντικούς συμπολίτες μας σε τριάντα χρόνια;

Η χρονοκάψουλα είναι ένα κουτί που το φτιάχνεις σήμερα, το κρύβεις σήμερα και το ανοίγεις μετά από χρόνια. Το δικό μας δεν θα το κρύψουμε αλλά θα το φυλάξουν τα Γενικά Αρχεία Κράτους – Παράρτημα Λάρισας και θα ανοιχτεί το 2052”.

“Η δράση θα ξεκινήσει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 09-01-2023, ώστε όλοι να έχουμε την ευκαιρία να αφήσουμε το δικό μας μήνυμα στο μέλλον, εκφράζοντας την ανησυχία μας, την επιθυμία μας, μια σκέψη μας.

Θεωρώ πως η δράση αυτή του Μουσείου μας είναι καινοτόμα, πρωτοποριακή και διασκεδαστική. Δίνει την ευκαιρία για προσωπική έκφραση, κυρίως όσον αφορά την ορμέμφυτη αγωνία που έχει κάθε άνθρωπος για το τι θα αφήσει πίσω του.

Αυτό, θα μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ζωή θα συνεχιστεί και μετά από μας, οπότε έχουμε μεγάλη ευθύνη σήμερα για το πώς θα διαμορφωθεί το αύριο.

Νομίζω είναι μια ωραία διαδικασία από την οποία θα μάθουμε πολλά, θα καταλάβουμε περισσότερα και θα αναλογιστούμε άλλα τόσα.

Καλώ τους Λαρισαίους, μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος σε αυτή την ενδιαφέρουσα δράση, να στείλουν το δικό τους μήνυμα στο μέλλον”, κατέληξε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ενώ η υπεύθυνη του Μουσείου κ. Κόντσα αναφέρθηκε αναλυτικά στις λεπτομέρειες συμμετοχής σε αυτό το παιχνίδι με το χρόνο.

ertnews.gr