Ζυμώνεται στις δεξαμένες τοπικής ζυθοποιίας της Λάρισας, η νέα μπύρα που έχει ως πρώτη ύλη…τα κάστανα Μελιβοίας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο ιδρυτής της ζυθοποιίας Γιώργος Πέτρου, εξήγησε ότι οι δοκιμές έγιναν με εξαιρετικά αποτελέσματα και στα μέσα Δεκεμβρίου θα γίνει η επίσημη παρουσιαση της νέας μπύρας που φτιάχνεται με κριθάρι και άλευρα από κάστανα Μελιβοίας.
Το κάστανο δίνει στη μπύρα ξεχωριστό άρωμα και δυνατό αφρό και μεταξύ άλλων στη γεύση περιλαμβάνεται και η αίσθηση μελιού καστανιάς, που επίσης χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή της.
Η ζυθοποιία θα προμηθεύεται την πρώτη ύλη από τοπικό συνεταιρισμό, δίνοντας μια επιπλέον διέξοδο στο κάστανο Μελιβοίας που παράλληλα γίνεται ΠΟΠ.
Η νέα μπύρα θα προσφέρεται στις επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής, αλλά ανάλογα με τη ζήτηση και σε όλη τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό.