Στην 13η πανελλήνια έκθεση για τη γεωργία και τη κτηνοτροφία «Agrothessaly», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου 2023 στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης Λάρισας, θα συμμετάσχουν η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College. Στελέχη των δύο ιδρυμάτων θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα εκπαιδευτικά προγράμματά και τις υπηρεσίες τους.

Επίσης, τα δύο ιδρύματα συνδιοργανώνουν με την εταιρία Μέλισσα-Κίκιζας ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην ασφάλεια παραγωγής τροφίμων», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου (15:00) στην αίθουσα παράλληλων εκδηλώσεων του εκθεσιακού χώρου (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

«Κλιματική αλλαγή και γεωργική παραγωγή: το παράδειγμα της αγροκομικής αξιολόγησης των εμπορικών ποικιλιών σκληρού σίτου στη Κεντρική Μακεδονία». Γεωπόνος, εντεταλμένος ερευνητής του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, Δρ.Ιωάννης Μυλωνάς.

«Προκλήσεις στην ασφάλεια τροφίμων σε μια εποχή που το κλίμα αλλάζει». Κτηνίατρος, διευθυντής εκπαιδευτικού αγροκτήματος Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δρ.Θεόδωρος Καλλίτσης.

«Ασφάλεια Τροφίμων: Από το χωράφι, στο πιάτο του καταναλωτή». Διευθυντής διασφάλισης ποιότητας και ανάπτυξης νέων προϊόντων εταιρείας Μέλισσα-Κίκιζας, Μανώλης Ρεπάνης.