Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 19:30, η «Mary Poppins» επιστρέφει στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας.

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του μιούζικαλ “Μια Κυριακή με τη Mary Poppins από το Σύνολο Μουσικού Θεάτρου στις 22 Σεπτεμβρίου 2024 στο Δ.Ω.Λ. σε συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, της Επιτροπής Παιδείας και της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων και, καθώς λόγω μεγάλης προσέλευσης, για λόγους ασφαλείας είχε ζητηθεί από ένα μέρος του κοινού να εγκαταλείψει την αίθουσα, η διευθύντρια του σχολείου και το Σύνολο Μουσικού Θεάτρου δεσμεύτηκαν για την επανάληψη της παράστασης.

Έτσι λοιπόν, θα ζωντανέψει επί σκηνής για δεύτερη φορά, στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου, η ιστορία των παιδικών μας χρόνων και θα ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο της MaryPoppins.

Η αγαπημένη γκουβερνάντα γεννήθηκε πριν 80 χρόνια, ως ο κύριος χαρακτήρας της παιδικής σειράς βιβλίων της Πάμελα Λύντον Τράβερς. Η ιστορία της μεταφέρθηκε το 1964 στον κινηματογράφο, στο ομώνυμο μιούζικαλ φαντασίας, παραγωγής Γουόλτ Ντίσνευ, με μουσική επένδυση από τους αδελφούς Σέρμαν. Έλαβε 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ και κέρδισε 5, ανάμεσα στα οποία, Μουσικής Επιμέλειας και Πρωτότυπου Τραγουδιού Chim Chim Cher-ee. Έλαβε επίσης την 6η θέση στη λίστα με τα 10 καλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών και το τραγούδι Supercali-fragilistic-expiali-docius έλαβε τη 36η θέση στη λίστα με τα 100 καλύτερα κινηματογραφικά τραγούδια.

Θα παρακολουθήσουμε τους 30 μαθητές του συνόλου να ενσαρκώνουν 50 ρόλους επί σκηνής, να εφαρμόζουν τεχνικές μαύρου θεάτρου, να χορεύουν και να τραγουδούν, ενώ η πενταμελής ορχήστρα δωματίου θα επενδύει μουσικά την παράσταση, καθ’ όλη τη διάρκεια, με τις γνωστές και αγαπημένες μελωδίες. Θα είναι μαζί μας η Mary Poppins, ο Bert και ο Oscar ο κύριος και η κυρία Banks με τα παιδιά τους Jane, Michael, Barbara και John, o ναύαρχος, η δις Λαρκ, ο θείος Albert και η δεσποινίς Persil, η γριούλα που ταΐζει τα περιστέρια, οι νταντάδες, οι τραπεζίτες, οι καμαριέρες και οι οικονόμος του σπιτιού, ο αστυφύλακας, οι καπνοδοχοκαθαριστές, αλλά και οι κούπες και οι πιγκουίνοι που θα χορεύουν στους ρυθμούς της μουσικής.

Συντελεστές

Θεατρικό κείμενο: Ήλια Καρυαμπά (Βασισμένο στο βιβλίο της Pamela L. Travers και το ομώνυμο μιούζικαλ της Disney)

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Αγγελική Βόγια ΠΕ91.01 Θεατρολόγος

Βοηθός Σκηνοθέτη – Σκίτσα σκηνικών – Δημιουργία αφίσας και προγράμματος: Γιώργος Δήμου

Μουσική Επιμέλεια, Διδασκαλία Ορχήστρας – Τραγουδιών: Ελένη Κουτή ΠΕ79.01 Μουσικός

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Sherman Brothers (για το μιούζικαλ της Disney, 1964)

Ενορχήστρωση: Νίκος Έξαρχος ΠΕ79.01 Μουσικός

Απόδοση στίχων τραγουδιών στα ελληνικά: Μαριάννα Τόλη (Ο μαγικός κόσμος της αγάπης, Εθνικό Θέατρο, 2001), Αγγελίνα Εξάρχου – Κωνσταντίνος Νούλας (Chim Chim Cher-ee)

Χορογραφίες: Λίνα Γεωργακούλη, Ρούλα Πίκουλα

Επιμέλεια σκηνικών: Ελένη Μακροπούλου, ΠΕ08 Εικαστικός

Κατασκευές: Μαθητές και μαθήτριες του συνόλου

Επιμέλεια Ήχου – Φωτισμού: Νίκος Έξαρχος, Μανώλης Καμπούρης

Οι συντελεστές ευχαριστούν θερμά το Εθνικό Θέατρο για την ευγενική παραχώρηση του κειμένου «Ο μαγικός κόσμος της αγάπης», την κ. Ελένη Ψύρρα για την ευγενική παραχώρηση θεατρικών κοστουμιών και τους γονείς των μαθητών για την υποστήριξή τους.

Συμμετέχουν οι μαθητές: Μαρήνη Πουρνάρα, Γιώργος Δήμου, Δημήτρης Τσιντζιρούλης, Παναγιώτης Παναγούλης, Κατερίνα Μουζάκη, Αναστασία Χάμου, Σωτηρία Γκέρου, Γιώργος Ευσταθιάδης, Σοφίνα Γρηγοριάδη, Γιώργος Προβατάς, Μαρίλια Γιούδη, Αριάδνη Τσιατσιάνη, Κατερίνα Βαϊοπούλου, Ειρήνη Κούρτη, Ηλιάννα Ζιάκα, Μαρίλια Γεσουλά, Περσεφόνη Ζιάκα, Μυρσίνη Κανέλλου, Γιώργος Λαζαρίδης, Ευαγγελία Δήμου, Ανθή Μπουχλαριώτη, Αγγελίνα Εξάρχου, Ειρήνη Πλίτση, Κατερίνα Τσαλουκίδου, Γεωργία Σμουδιάνη

Ορχήστρα μαθητών: Κωνσταντίνος Νούλας, Χρύσα Κορδά, Αναστάσης Αναστασίου, Νεφέλη Μπράτσου, Χαρά Αναστασίου

Είσοδος Ελεύθερη.