Από τις 27 Απριλίου, η Λάρισα θα αποτελέσει το 18ο σταθμό του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Special Olympics Hellas, που υλοποιείται με την πολύτιμη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους φορείς, δίνοντας την ευκαιρία σε άτομα με νοητική αναπηρία να κοινωνικοποιηθούν μέσω του αθλητισμού.  Το Τοπικό Πρόγραμμα στην Λάρισα ξεκινά με δύο δημοφιλή αθλήματα, το τένις και το στίβο.

Η έναρξη του Τοπικού Προγράμματος Special Olympics Λάρισα θα εγκαινιαστεί με την υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου των Special Olympics Hellas, Πρέσβυ ε.τ.  κ. Διονύσιου Κοδέλλα, και του Δημάρχου Λαρισαίων κου Απόστολου Καλογιάννη, την Πέμπτη 27/4, ώρα 19.00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο του Δήμου Λαρισαίων (3ος όροφος).

Παράλληλα θα υπογραφεί Συμφωνητικό Συνεργασίας με το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Λάρισας με τη Πρόεδρο Εριφύλη Καλογεροπούλου.

Επιπλέον, στο πλαίσιο ενίσχυσης του αθλητικού πνεύματος και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας της Λάρισας, η ομάδα των Special Olympics Hellas έχει προγραμματίσει μια σειρά επισκέψεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις και δομές υποστήριξης ΑμεΑ, μαζί με τον Συντονιστή και τους προπονητές που θα αναλάβουν το σημαντικό έργο να βοηθήσουν τους αθλητές να αναπτύξουν το σώμα και το πνεύμα τους μέσω του αθλητισμού.

Με όραμα να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες μέσα από τον αθλητισμό και να συμβάλλει στην ομαλή ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κοινωνία, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Special Olympics, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οδεύει προς το στόχο του, να αναπτυχθεί σε 21 πόλεις της χώρας σε βάθος τριετίας. Μετά την Λάρισα, απομένουν τρεις ακόμη σταθμοί, για τα Τοπικά Αναπτυξιακά Προγράμματα, οπότε και θα ολοκληρωθεί το ευρύτερο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics.