Την γερμανογαλλική ταινία “Η νύμφη του νερού” του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Κρίστιαν Πέτζολντ, προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας από τη Δευτέρα 5 έως το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 21:30 στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά.

Μία ιστορικός, που δουλεύει ως ξεναγός στο Βερολίνο, και ένας επαγγελματίας δύτης, αποτελούν το κεντρικό ζευγάρι του παραμυθένιου ή καλύτερα υπερρεαλιστικού «Undine» του Κρίστιαν Πέτζολντ, ο οποίος πραγματοποιεί μία κινηματογραφική βουτιά στα νερά ενός καταδικασμένου έρωτα.

Μετά τα θαυμάσια «Barbara», «Το Τραγούδι του Φοίνικα» και «Transit», ο Γερμανός σκηνοθέτης απομακρύνεται αυτή τη φορά από το ιστορικό παρελθόν της πατρίδας του, εμμένει στην εξερεύνηση της ταυτότητας και δοκιμάζει μία ρομαντική (και για τους ήρωές του κυριολεκτική) ενδοσκόπηση.

Αργυρή Άρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου για τη σαγηνευτική Πόλα Μπέερ και επίσημη συμμετοχή στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.​

Παραγωγή: Γερμανία, Γαλλία/ Φαντασίας 2020/ Έγχρ./ Διάρκεια 91΄

Σκηνοθεσία:: Κρίστιαν Πέτζολντ, με τους: Πόλα Μπέερ, Φραντς Ρογκόφσκι, Αν Ράτε-Πόλε, Μάριαμ Τσάρε

Γενική είσοδος 4 ευρώ