Στον εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομειακών μονάδων της 5ης ΥΠΕ, ικανοποιώντας σχετικά αιτήματά των Διοικήσεων, για την κάλυψη των αναγκών του εξυπηρετούμενου πληθυσμού, με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας και εξειδίκευσης Υπηρεσιών Υγείας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, σε συνέντευξη τύπου «η προσφορά των Νοσοκομείων στις πρόσφατες μεγάλες καταστροφές και κρίσεις που πέρασε η περιοχή, όπως είναι ο Ιανός, τα Τέμπη, ο daniel ήταν μεγάλη, καθώς σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο φορτίο. Μόλις χθες αναρτήθηκε η πρόσκληση για μία σειρά έργων, και σαν ελάχιστο φόρο τιμής εντάσσουμε για χρηματοδότηση -μέσω ΠΔΕ- τα παρακάτω έργα:

  1. Προμήθεια Συσκευής Σύγχρονης Υπερηχογραφίας για την Κλινική Εντατικής Θεραπείας, 185.000€, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Κλινική Εντατικής Θεραπείας.

  2. Προμήθεια εξοπλισμού για το τμήμα Επειγόντων περιστατικών, 251.000 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

  3. Ενδοσκοπικός Εξοπλισμός Ενδοβρογχικής Χρήσης και άλλες προμήθειες, 500.000 €, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Πνευμονολογική Κλινική

  4. Προμήθειες για το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής, 661.500 €, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής

  5. Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για την Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της Παιδιατρικής Κλινικής, 493.000 €, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Παιδιατρική Κλινική

  6. Προμήθεια για την Μαιευτική Κλινική, 7.000 €, Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, Μαιευτική Κλινική

  7. Μελέτη αναδιαρρύθμισης χώρων του τμήματος Αιμοδοσίας Π.Γ.Ν.Π., 35.960 €, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Διεύθυνση Τεχνικής και Ξενοδοχειακής Υπηρεσίας, Τεχνικό Τμήμα.

  8. Μελέτη και διαμόρφωση χώρου για την εγκατάσταση ψηφιακού αγγειογράφου της μονάδας επεμβατικής νευρολογίας αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων του Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου Ακτινοδιαγνωστικής, 300.00Ο €, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας Εργαστήριο Ακτινοδιαγνωστικής.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουρέτας «από τον περασμένο Ιανουάριο «τρέχει» μία πρόσκληση ύψους 15 εκατ. ευρώ σχετικά με την προμήθεια εξοπλισμού και μηχανημάτων της 5ης ΥΠΕ, ενώ οι χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον τομέα της Υγείας και της Επιχειρηματικότητας ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ. Επίσης τις επόμενες εβδομάδες θα τρέξουν ερευνητικά προγράμματα ύψους 4 εκατ. ευρώ, καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 6 εκατ. ευρώ για συνεργατικά προγράμματα του πανεπιστημίου, όπως και 12 εκατ. ευρώ για την επιχειρηματικότητα».