Η πρώτη σεισμόπληκτη οικογένεια που μπήκε στο σπίτι της μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 στην περιοχή της Θεσσαλίας είναι ίσως ένα από τα πιο αισιόδοξα νέα για το 2023.

Στο Πύθιο Ελασσόνας χθες δύο σχεδόν χρόνια μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου το σπίτι της κυρίας Ελένης Τζιμακα στρώθηκε ένα χαρούμενο τραπέζι για να γιορταστεί το νέο σπίτι που αποκαταστάθηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό που είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

Καλεσμένοι της κ. Ελένης ο κ. Σάκης Παιδής Περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας , ο Προϊστάμενος μηχανικός της ΔΑΕΦΚ κ. Αντώνης Γιαννούτσος, μηχανικοί της ίδιας υπηρεσίας, ο μηχανικός μελετητής κ Γεώργιος Σαμουλαδάς και φίλοι της οικογένειας.

Η πρώτη αισιόδοξη είδηση για όλους τους σεισμόπληκτους της περιοχής Τυρνάβου και Ελασσόνας που περιμένουν με αγωνία να φτιάξουν τα καινούργια σπίτια τους.

Η οικογένεια ευχαριστεί θερμά τον κ. Παιδή για την αμέριστη βοήθεια του τον κ. Αντώνη Γιαννούτσο, όλους τους μηχανικούς της ΔΑΕΦΚ, τον κ. Σαμουλαδά τον κ. Μανώλη Παπαδημητρίου επιβλέπων μηχανικός, για τις ενέργειες τους μέχρι την ημέρα αυτή και το νέο τους σπίτι.

Το επόμενο διάστημα άλλες 10 οικογένειες θα επιστρέψουν στο σπίτι τους.