«Συναισθήματα χαράς και περηφάνιας με γεμίζουν στη σημερινή πετυχημένη εορταστική εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας και χορού που διοργανώνει ο Σύλλογος Σμιξιωτών “Η ωραία Βασιλίτσα”. Χαρά γιατί ανταμώνουμε και ξεφαντώνουμε, μετά τους περιορισμούς της πανδημίας, περηφάνια γιατί θαυμάζω τα νέα παιδιά και όλους όσοι αισθάνονται νέοι. Επιτελούμε το χρέος μας, διατηρούμε ζωντανή τη φλόγα της παράδοσης, υπερασπίζουμε τα ήθη και τα έθιμά της πατρίδας μας, τα μεταλαμπαδεύουμε στις νεότερες γενιές. Γιατί λαό που προκόβει και προχωρεί μπροστά, οφείλει να κοίτα πίσω».

Αυτά δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή την παρουσία της στην εορταστική εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας και χορού του δραστήριου Συλλόγου Σμιξιωτών, τον οποίο συνεχάρη για την διαχρονική προσφορά στον πολιτισμό και την συμβολή του στην ανάπτυξη του χωριού.

Η Λαρισαία πολιτικός αναφέρθηκε στις όμορφες αναμνήσεις που έχει από το ορεινό χωριό των Γρεβενών και σημείωσε:

Η προσφορά των Βλάχων στο έθνος είναι σημαντική. Από τους εθνικούς ευεργέτες μέχρι και τον καθένα προσωπικά, όλοι τους συνέβαλαν με την εργατικότητα, το ήθος, την αυθεντικότητα και την επιμονή τους στην πρόοδο της πατρίδας μας. Αποτελούν μία γνήσια μορφή της Ρωμιοσύνης, εξασφαλίζοντας την ιστορική συνέχεια που επιθυμεί το έθνος.

Οι Βλάχοι έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους σε όλους τους τομείς του τόπου μας αλλά και στην ξενιτιά, όπου διαπρέπουν. Είμαστε μαζί τους, τους θαυμάζουμε, γινόμαστε συνοδοιπόροι στην λαμπρή αυτή πορεία προς το αύριο».