Σε επίσημο γεύμα στην πρεσβεία της Σλοβακίας, προς τιμήν της νέας πρέσβεως της χώρας στην Αθήνα, κας Marcela Hanusova, παραβρέθηκε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου. Είχε προηγηθεί η τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων της πρέσβεως στην Προέδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Είχα την τιμή ως Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Σλοβακίας, να καλωσορίσω τη νέα πρέσβη της Σλοβακίας στη χώρα μας και να της ευχηθώ κάθε επιτυχία στα τόσα σημαντικά καθήκοντά της.

Οι χώρες μας συνδέονται παραδοσιακά με δεσμούς φιλίας, που στηρίζονται στις κοινές μας αξίες περί δημοκρατίας, ελευθερίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου. Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικές τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών στους οποίους είμαστε μέλη όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Τα τρία τελευταία χρόνια με την ιδιότητά μου της προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Σλοβακίας, έχω την χαρά και το καθήκον να συνεισφέρω στην ενίσχυση της συνεργασίας και την ενδυνάμωση των δεσμών φιλίας και την προώθηση των θέσεων της χώρας μας σε σημαντικά ζητήματα. Είμαι βεβαία πως το κλίμα αμοιβαίας κατανόησης θα συνεχιστεί με στόχο την πρόοδο των χωρών μας», δήλωσε η κα Μπίζιου.