Συνεχίζονται οι διαδικτυακές ενημερωτικές εκδηλώσεις του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ημέρες Μηχανικού» που επιδιώκουν την ανάδειξη του ρόλου και της προσφοράς των Μηχανικών στην κοινωνία.

Την Τρίτη 14 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η 6η κατά σειρά εκδήλωση με επίκεντρο αυτή τη φορά τους Χημικούς Μηχανικούς.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν στο επίκεντρο σημαντικά θέματα όπως τα επαγγελματικά δικαιώματα, οι προοπτικές, οι ερευνητικές και επιστημονικές δραστηριότητες του τμήματος αλλά και οι δυνατότητες απασχόλησής τους στον Δημόσιο Τομέα.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση, συμμετείχαν και μίλησαν οι εξής:

Ο κ. Γκορόγιας Άρης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ) που αναφέρθηκε στα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου.

Ο Δρ. Φροντιστής Ζαχαρίας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών Π.Δ.Μ. που παρουσίασε τις ερευνητικές και επιστημονικές δραστηριότητες του Τμήματος.

Ο κ. Τσουτσούκας Νικόλαος, Διπλ. Χημικός Μηχανικός που εστίασε στο όραμα αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για τον τομέα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου Αργύρης, Διπλ. Χημικός Μηχανικός που ανέλυσε τις δυνατότητες απασχόλησης του Χημικού Μηχανικού στους δημόσιους φορείς.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Νίκος Παπαγεωργίου, ανέδειξε στον χαιρετισμό του τη σημασία των ειδικοτήτων του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού και σημειώνοντας: «Το Τεχνικό Επιμελητήριο συμπληρώνει τα 100 χρόνια λειτουργίας του ως φορέας. Μας δίνει μια αφορμή αυτή η επετειακή περίοδος αφενός να θυμηθούμε και να αναλύσουμε τον ρόλο και την προστιθέμενη αξία κάθε ειδικότητας Μηχανικού κι αφετέρου να συζητήσουμε και να ενημερωθούμε για τις προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον για κάθε μία ξεχωριστά.»

Θυμίζουμε ότι οι «Ημέρες Μηχανικού» αποτελούν μια σειρά από διαδικτυακές ενημερωτικές εκδηλώσεις που αφορούν όλους τους μηχανικούς: όσους ξεκίνησαν μόλις ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν σπουδές σε μια πολυτεχνική σχολή, όσους βρίσκονται ήδη στα πρώτα βήματα της καριέρας τους, καθώς κι όσους αισθάνονται πως έχουν ήδη καταξιωθεί επαγγελματικά, αλλά επιθυμούν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις του κλάδου τους και επιθυμούν να διευρύνουν το αντικείμενο εργασίας τους.

Η συγκεκριμένη σειρά εκδηλώσεων προσφέρει την ευκαιρία σε μελλοντικούς συναδέλφους να γνωριστούν με το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ, τον φορέα που θα τους εκπροσωπεί κατά τον επαγγελματικό τους βίο και τους τοπικούς συλλόγους, ενώ συγχρόνως καλύπτουν την ανάγκη των παλιών μηχανικών να απορροφούν νέες γνώσεις και να είναι παρόντες στις εξελίξεις.