«… Πέντε χρόνια τώρα ζω από σένα,/ περνάω την ημέρα μου περιμένοντάς σε./ Όταν αργείς, νομίζω πως πέθανες, / πεθαίνω όταν σε φανταστώ νεκρό,/ ξαναζώ όταν γυρίζεις / κι ύστερα, όσο είσαι κοντά μου,/ πεθαίνω από τον φόβο μου μη φύγεις

«Ανθρώπινη φωνή» του Ζαν Κοκτώ

Στις 12, 13, 14 και 15 Νοεμβρίου και ώρα 9.15 μ.μ. στο Νέο Θέατρο Τεχνών Λάρισας, Ηρας και Τζαβέλα ο ερασιτεχνικός σύλλογος φίλων θεάτρου Λάρισας «Αυλαία» θα παρουσιάσει σε μία ενιαία παράσταση με τον τίτλο «Σου άφησα μήνυμα» τρεις εμβληματικούς θεατρικούς μονολόγους του παγκόσμιου ρεπερτορίου καθώς και μικρές  ιστορίες του Θεάτρου.

Πρόκειται για τα έργα των: Αντων Τσέχωφ-Γκαμπριέλ Αρού «Ολυα μία ψυχούλα», «Η πιο δυνατή» του Αυγούστου  Στρίνμπεργκ και  «Η ανθρώπινη φωνή» του Ζαν Κοκτώ.

Τρεις από τους πιο συναρπαστικούς μονολόγους για τη συναισθηματική δύναμη και τη ρεαλιστική απεικόνιση των συναισθημάτων τριών γυναικών.  

Κοινός παρανομαστής και στους τρεις μονολόγους είναι ο έρωτας. Σ’  άλλους συγγραφείς, σ’ όλους σχεδόν, ο έρωτας έχει κάτι το αύταρκες. Είναι επιδίωξη ενός ανθρώπου να ενωθεί μ’ έναν άλλον άνθρωπο.  Στον Τσέχωφ, στον Στρίνμπεργκ και στον Κοκτώ όχι.  Αυτή η επανένωση δεν επιτυγχάνεται και δεν ολοκληρώνεται ποτέ, μένει ανεπίτευκτη όχι για να συμβεί έτσι το δράμα αλλά γιατί το δράμα υπάρχει, δεν γίνεται. Το δραματικό έργο δεν είναι συνδυασμός έντεχνος περιστάσεων που φέρνουν σ’ αντίθεση μερικούς ανθρώπους. Είναι ερμηνεία καταστάσεων που υπάρχουν, εξελίσσονται, συνεχίζονται, και που υποδηλώνουν κάτι που τις ξεπερνάει κατά πολύ…

Ερμηνεύουν: «Ολυα μία ψυχούλα»: Κατερίνα Μπονίτση, «Η πιο δυνατή»: Κατερίνα Θεοδώρου- Νικολέτα Στυλοπούλου και «Η ανθρώπινη φωνή»: Αγάπη Κολοβού.

Επιμελητής της παράστασης: Δημήτρης Γ. Καραβασίλης.

Σχεδιασμός φωτισμού και μουσικές επιλογές: Κωνσταντίνος Πελεκάνος

Σχεδιασμός αφίσας  ΠΕΝΑΚΙ

Η παράσταση ανεβαίνει με την χορηγία της «Κλινικής Πατσίδη Α.Ε.»