Στο πλαίσιο της συνεργασίας του εθελοντικού οργανισμού “Άγγελοι της Χαράς” και του Δήμου Λαρισαίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του κ. Δημήτρη Δεληγιάννη, Αντιδημάρχου Διοίκησης Παιδεία και Δια Βίου Μάθησης με στελέχη του οργανισμού στην Αθήνα.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό και δημιουργικό κλίμα κατά την οποία, οι «Άγγελοι της Χαράς»παρουσίασαν τα αποτελέσματα του έργου τους για το διάστημα Μάιος 2021 – Ιούνιος 2022, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν για τα προγράμματα που έχουν σχεδιάσει και ξεκινούν άμεσα για τη σεζόν (Οκτώβριος 2022- Ιούνιος 2023).

Η συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και των “Αγγέλων της Χαράς” έχει ξεκινήσει από τον Μάιο του 2021 με εθελοντικές δράσεις. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στον 1ο χρόνο αυτής της συνεργασίας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 43 δράσεις για τους ηλικιωμένους στο Γηροκομείο της Λάρισας καθώς και στα δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για παιδιά και ΑμεΑ του Δήμου.

Να αναφερθεί ότι τα προγράμματα αυτά με τίτλο «Μαζί στη Μουσική» και «Παλιά Λάρισα» συνεχίζονται κανονικά. Μέσα από αυτή την συνεργασία, η οποία αποτελεί άλλη μια πρωτοβουλία της επιτροπής «Λάρισα-Η Πόλη που Μαθαίνει» προέκυψαν και άλλες παράλληλες δράσεις - αποτελέσματα:

∙Δωρεά κλιματιστικών μονάδων καθώς και σύγχρονου απινιδωτή για την άμεση αντιμετώπιση περιστατικών καρδιοαναπνευστικής ανακοπής από την εταιρεία ναυτιλιακών επικοινωνιών Navarino Α.Ε. στο Γηροκομείο Λάρισας.

∙Διαδικτυακή Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία που οργάνωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων.

∙ Διαγενεακή Δράση κατά την οποία Μαθητές και μαθήτριες της Εράσμειος Ελληνογερμανικής Σχολής βρήκαν τον πιο όμορφο τρόπο να επικοινωνήσουν και στείλουν ευχετήριες κάρτες στους ηλικιωμένους/ες που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας.

Μέσα από συνέργειες και ουσιαστικές δράσεις που ενισχύουν το πνεύμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς ο Δήμος Λάρισας συνεχίζει το με ανοιχτότητα το έργο του.